Hrvatski fudbaleri upleteni u veliki skandal u Italiji?

Fudbal 14. dec 202118:391 komentar
Podeli:
Leonardo Bonući, Ante Rebić
Izvor: Guliver Image / Daniele Buffa Image

Italijanski finansijski inspektori počeli su istražuju transfere koje je vodio jedan od poznatijih evropskih menadžera Fali Ramandani.

U istragu je, kako prenose mediji sa Apenina, uključeno devet klubova iz Serije A i dva iz Serije B, a inspektori su im pokucali na vrata kako bi prikupili sve potrebne podatke.

Ramadani se optužuje za izbegavanje plaćanja poreza, a ujedno i za pranje novca. Mediji su najpre pisali da su predmet istrage transferi Kalidua Kulibalija u Napoli i produženje ugovora Mauricija Sarija sa istim klubom.

Kasnije je lista sumnjivih poslova proširena, a „Korijere dela Sera“ navodi da su na meti istrage i transferi Federika Kijeze u Juventus, Miralema Pjanića u Barselonu, produženje ugovora Samira Handanovića u Interu, a u celu priču uključena su i četvorica hrvatskih fudbalera.

Navodno, sumnjivo je potpisivanje ugovora Anta Rebića sa Milanom, dolasci Nikole Kalinića u Romu i Veronu, potpisivanje Karla Butića za Torino i transfer Lorenca Šimića u Spal.

Važno je napomenuti da nijedan klub nije pod istragom već se isključivo istražuje poslovanje poznatog menadžera i njegovog saradnika Pjetra Ćiodija.

 

Komentari

Vaš komentar