Heroji iz „beton“ lige: Miljakovac igra evropski meč za Radaka

Fudbal 21. feb. 202217:161 komentar
Podeli:
FK Miljakovac
Izvor: FK Miljakovac

Srpski fudbalski klub iz najnižeg ranga takmičenja, popularne "betonlige" će odigrati evropski meč.

Vest zvuči neverovatno, ali fudbalski klub Miljakovac je kroz svoje kratko postojanje navikao sportsku javnost na sjajne humanitarne akcije i podizanje standarda u srpskom fudbalu, a sada je zbog legendarnog golmana Radovana Radakovića odlučio da ode još jedan korak dalje.

Miljakovčani će u subotu 26. februara od 14.45 časova na stadionu FK Rakovica ugostiti ekipu poljskog Fairanta iz Krakova sa kojom će odigrati humanitarni meč. Ovo će biti nastavak akcija za lečenje Radovana Radakovića koje je Miljakovac započeo u novembru protekle godine kada je okupio legendarne saigrače nekadašnjeg golmana u humanitarnom meču.

Miljakovac je privukao pažnju javnosti sjajnom organizacijom kluba, marketinškim akcijama i komunikacijom na društvenim mrežama što nije promaklo ni čelnicima Fairanta iz Krakova koji su izrazili želju da njihov tim doputuje u Srbiju i odigra meč baš sa FK Miljakovac.

Poljaci su odmah prihvatili inicijativu Miljakovca da meč dobije humanitarni karakter za pomoć Radovanu Radakoviću, te nas u subotu na stadionu Rakovice očekuje svojevrstan fudbalski spektakl.

Predsednik Fairanta iz Krakova Sčepan Januz istakao je da je vrlo srećan što će njegov tim imati prilike da gostuje u Beogradu i pomogne Radovanu Radakoviću.

"Izuzetno smo uzbuđeni što ćemo doći u Beograd i odigrati humanitarni meč sa ekipom Miljakovca. Kada smo pre pet godina osnovali Fairant imali smo ideju naš klub bude „više od fudbala“. Želimo da pomažemo zajednici, dajemo podršku društveno odgovornim inicijativama , upoznajemo nove sportske prijatelje i upoznajemo kulture. Nakon ograničenja zbog Kovida, konačno se stvorila prilika za odigravanje meča van granica Poljske. Zbog toga igramo sa Miljakovcem, klubom koji deli iste vrednosti kao i mi. Ne postoji klub u Srbiji protiv kojeg bi radije igrali nego protiv Miljakovca i zaista smo ekstremno uzbuđeni zbog skorog dolaska", rekao je Januz.

Predsednik i osnivač FK Miljakovac Jovan Simić pozvao je još jednom kompletnu javnost da pruži podršku Radovanu Radakoviću u lečenju i istakao da je srećan što će Miljakovac postati prvi srpski klub iz najnižeg ranga takmičenja koji će ugostiti jedan tim iz neke evropske zemlje.

"FK Miljakovac je zaista pružio jednu novu energiju i način razmišljanja srpskom fudbalu i drago mi je što je naš rad prepoznat i van granica Srbije, a kao plod svega toga dolazi i ovaj meč. Svi u klubu smo uzbuđeni što ćemo imati priliku da ugostimo jednu inostranu ekipu i radujemo se samoj utakmici, razmeni iskustava i stvaranju novog prijateljstva. Naravno kao i uvek kada to možemo, našim aktivnostima dajemo humanitarnu notu, i tako će biti i ovoga puta. Lečenje Radovana Radakovića i dalje traje, sredstva su i dalje neophodna zbog toga što je takav tip karcinoma, terapije i dalje traju, i mi želimo da na ovaj način još jednom pružimo podršku legendarnom Radaku u njegovoj borbi. On je čovek fudbala i mi koristimo fudbal da mu pomognemo što više možemo i zato pozivam sve da dođu u što većem broju u subotu na utakmicu", jasan je bio Simić.

Utakmica između Miljakovca i Fairanta igra se u subotu 26. februara sa početkom od 14.45 časova na stadionu FK Rakovica. Fairant je klub iz poljskog grada Krakova osnovan pre 4 godine i trenutno se takmiči u petom rangu takmičenja, a u poljskom sistemu fudbalskog takmičenja postoji devet rangova.

Fairant trenutno na tabeli zauzima četvrtu poziciju i bori se za plasman u viši rang.

Svi posetioci ovog humanitarnog spektakla doniraće sredstva u zamenu za ulaznicu, a svako može pomoći u sakupljanju sredstava za lečenje Radovana Radakovića i slanjem poruke sa tekstom 1082 na broj 3030.

Krajem 2020. godine, u trenutku najveće sreće što će ponovo postati otac Radovan saznaje da je teško bolestan. Uspostavljena mu je dijagnoza Difuzni karicnom želuca i od tada kreće njegova borba sa ovom opakom bolešću. Jedan miran porodičan život pretvorio se u agoniju, a Radovanova supruga je od prevelikog stresa u šestom mesecu trudnoće izgubila bebu.

Zbog komplikovanog procesa lečenja Radovanu su i dalje potrebna sredstva za nabavku lekova i terapije. Pored slanja humanitarne poruke možete pomoći i uplatom na namenske račune otvorene u humanitarnoj fondaciji „Budi human“:

Uplatom na dinarski račun :

160-6000001216331-02

Uplatom na devizni račun:

160600000121638728

IBAN: RS35160600000121638728

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Komentari

Vaš komentar