Grof Božović za SK: Bog je hteo da pobedimo Zenit

Fudbal 17. okt. 202109:38 > 09:41
Podeli:
Izvor: Epsilon, Getty Images Sport

Šta to bi u Tuli?! (ne mogu da se načude simpatizeri Zenita, vladajućeg šampiona, najkvalitetnijeg sastava u Rusiji). Ma, bi ono što je neko na nebesima crtao i toliko lepo nacrtao (pamet da stane), ne može biti lepše za sve čije srce kuca za Arsenal.

I ne samo za njih, već i brojne, neutralne posmatrače, koji su u 90. minutu utakmice, odigrane na Grofovom stadionu, videli spektakularan pogodak Kangve za konačnih – 2:1.

„Bog je tako hteo“, naglašava Arsenalov trener Miodrag Grof Božović u razgovoru za Sport Klub.

Šta preostaje nego da čestitamo i Svevišnjem, i vama, i svim ostalim koji su imali uticaj da se ostvari senzacija, možemo posle svega i da se nasmejemo, nigde ne piše da je zabranjeno.

„Danas je sve dozvoljeno.“

A, sutra?

„Sve mora da padne u zaborav.“

Neočekivano brzo?

„Pobeda nad Zenitom biće velika samo u slučaju da uzmemo nekoliko bodova iz sledeća tri susreta, podsetiću da gostujemo Rostovu, zatim smo domaćini Sočiju i Ufi. Kad završimo pomenuti ciklus, crta će se podvući i tek tada će se zapravo znati kakva je težina iznenađujućeg uspeha protiv ekipe iz Sankt Peterburga u 11. rundi Premijer lige. Zašto ovako rezonujem? Odgovoriću: trenutni položaj na tabeli ne dozvoljava drugačiji pristup, Arsenal je u donjem domu, mesto iznad crte…Jeste, sjajno je savladati Zenit, ali… Nećemo, valjda, danima da se šepurimo i pričamo kako smo uzeli meru moćnom šampionu, imamo preča posla, moramo da razmišljamo o Rostovu, da se pripremamo za Rostov.“

Hajde onda na najbolji način da iskoristimo „dan posle“ i – u tom kratkom predahu do novih Arsenalovih izazova – ostanemo u priči o Zenitu (ne pobeđuje se Zenit svakog dana, odjeknulo je i među Zenitovim konkurentima u takmičenju za lovor), komplimenti Arsenalovim adutima, srpskim internacionalcima Goranu Čaušiću i Urošu Radakoviću.

„Bogami su zaslužili“, saglasan je Božović.

Vama bi mogli da čestitaju Soči i Dinamo?

„Ne znam zašto se još ustežu“, šaljivo je, u svom stilu, prokomentarisao šef popularnih „oružara“ iz Tule, dok za istim stolom u restoranu sede njegovi članovi stručnog štaba, Saša Petrović i Vesko Stešević, koje stalno hvali na sva usta.
A, sad o 90 i kusur subotnjih minuta…

„Nije pobedio bolji, već srećniji. Dešava se, ne bih da se izvinjavam Zenitu. Kada se neko ovako bori… Fudbaleri Arsenala su izgarali u duelu sa znatno jačim rivalom, iskoristili sve što je moglo da se iskoristi, Kangva je stavio pečat, majstorski, fantastično, razumljivo je što je izabran za junaka.“

Viša sila „izabrala“ je novog kapitena Arsenala?

„Da, Čaušić je ovog vikenda poneo traku umesto Kostadinova, koji nije u stroju, Čaušić pripada grupi najboljih igrača, godinama je u Tuli, navijači ga vole, drago mi je što će i zbog toga da pamti meč sa Zenitom.“

S druge strane, legendarni Dzjuba gledaće da što pre zaboravi 16. oktobar, iako je zatresao mrežu (88. minut, 1:1).

„Jedan od mojih najmilijih igrača“, dodaje Grof.

Razgovarali ste po završetrku utakmice?

„Jesmo.“

I, šta ste jedan drugom rekli?

„Zahvalio sam mu se što je, kod 1:0 za Arsenal, u određenom trenutku uticao da lopta ne uđe u našu mrežu…“

Kako je odreagovao?

„Kiselo se nasmejao.“

Prijatelji ostaju prijatelji?

„Za sva vremena!“

Dzjuba je poseban?

„Sarađivali smo u Rostovu i Arsenalu, upravo je njegov dolazak donosio pomak, novu energiju, kvalitet, umnogome je uticao da se ostvare klupski ciljevi, mada je najčešće apostrofirano moje ime. Ne, to je bila Dzjubina zasluga“, zaključio je Miodrag Grof Božović.

Gospodin od glave do pete. Uvek bio, takav će i ostati.

Komentari

Vaš komentar