Fudbaleri u Lisabonu stvorili novu istoriju, u Srbiji euforija: „Idemo u Katar“

Fudbal 15. nov 202119:15 > 21:365 komentara
Podeli:

Srbija će za godinu dana biti učesnik planetarno najveće sportske manifestacije, i već puna 24 sata o "orlovima" se priča kao o fudbalskoj velesili. Pobeda nad Portugalom u gostima kojom je obezbeđen plasman na Mundijal, predstavlja jedno od najvećih iznenađenja završnice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, iako je taj rezultat za selektora Dragana Stojkovića potpuno očekivan. A slavlje - istorijsko.

Srpski fudbaleri su u Lisabonu 2021. stvorili neku novu istoriju. A delovalo je da je sve nenormalno na „Da Lužu“ u Lisabonu. Greška već posle nepuna dva minuta igre, posle koje bi svaku prethodnu Srbiju svi otpisali – ovu ekipu je pogurala do preokreta.

Povezane vesti

„To se nije očekivalo, jedan momak iza mene rekao je na početku: ’88. minut Mitrović glavom’, a ja sam odgovorio: ‘E, sad baš će to da bude’… Mi smo Srbi, volimo da predviđamo i predvideli smo. I moj drug Englez je ovde, i on peva: ‘Mitro’s on fire“, kaže David Vujanić, jedan od navijača reprezentacije Srbije koji je prisustvovao uživo jučerašnjoj utakmici.

„I Piksi je legenda, konačno imamo trenera. Stvarno, on je ulio samopouzdanje i želju i to je to – ovo je prava Srbija. idemo u Katar“, dodaje Vujanić.

Slavili su naši navijači i u Lisabonu, slavilo se posle duže vremena i u Beogradu i drugim gradovima Srbije. Fudbal je opet u modi.

„Šok, prelep osećaj. Idemo u Katar“, kazala je jedna devojka koja je slavila pobedu u centru Beograda.

„Gol u 89. minutu doneo euforiju, idemo na Svetsko prvrenstvo. Napokon, ovo je naša godina. Idemo do polufinala“, poručuje drugi anketirani mladić.

„Potajno sam se nadao pobedi. Pogodio sam čak i rezultat. Šteta što nisam odigrao tiket“, navodi treći mladić koji je proslavljao uspeh reprezentacije.

„Prva minuta i haos u kući ali sve se završilo kad je ‘Mitrogol’ ušao i dao gol“, kaže otac koji je sa sinom slavio u centru Beograda.

U Beogradu je u afektu bacio kapitensku traku, ovoga puta je jedan od najboljih igrača današnjice prvo sredio misli, pre nego što je odreagovao na poraz.

„Fudbal nam je iznova i iznova pokazao da su, na momente, najvijugavije staze one koje vode do najpoželjnijih ishoda. Rezultat je bio težak, ali nedovoljan da nas sruši. Cilj da budemo prisutni na Svetskom prvenstvu je još živ, i znamo šta je potrebno da bi stigli tamo. Bez izgovora, Portugal ide u Katar“, poručio je kristijano Ronaldo, kapiten reprezentacije Portugalije.

Od FIFE su za plasman na Mundijal već dobili 12 miiona dolara. Država je fudbalere častila sa milion evra, a sebe sa dve čašice dunjevače, po jednu za svaki gol u Lisabonu, uz molbu reprezentativcima da stignu barem do polufinala.

Hajde da se za početak držimo one: ‘Važno je učestvovati’, za to smo valjda i navijali od 24. marta kada je sve počelo rušenjem Iraca.

Komentari

Vaš komentar