Finale definitivno u Istanbulu, po 4000 karata za klubove

Podeli:
Izvor: Ozan Kose/EuroFootball/Getty Images

Finale Lige šampiona između Mančester sitija i Čelsija definitivno će se igrati u Istanbulu 29. maja. Ovo je potvrdila UEFA i pored toga što je Turska trenutno u „lokdaunu“ zbog velikog broja zaraženih od koronavirusa.

Ovim je stavljena tačka na spekulacija da bi eventualno stadion Vembli mogao da bude alternativa najvećem gradu Turske. To ne bi bilo izvodljivo i iz razloga što je istog dana već zakazano finale plej ofa Čempionšipa na čuvenom engleskom stadionu.

Iz UEFA su najavili i da se nadaju da će moći da obezbede najmananje po četiri hiljade karata za navijače Čelsija i Mančester sitija, koji bi iz Engleske doputovali u grad na Bosforu.

Imaćemo sigurno ograničen broj navijača. Na to neće uticati ni trenutna situacija u Turskoj, koja je u privremenom „lokdaunu“ do 17. maja. Radimo sa Turskom fudbalskom federacijom na svim detaljima i verujemo da će svi koji dođu na finale biti bezbedni. Zdravlje svih učesnika nam je apsolutni prioritet“, kaže se u saopštenju UEFA.

Cilj organizatora je bio da se dozvoli da bude popunjeno 50 posto kapaciteta Ataturk stadiona, koji može da primi 75 hiljada navijača. Zbog mera i situaciju u Turskoj jasno je da će broj biti značajno manji.

Komentari

Vaš komentar