Englezi optužili Mađare za rasizam: Veoma smo razočarani

Fudbal 03. sep 202115:095 komentara
Podeli:
Izvor: xFocusxImagesx FIL-15839-0050

Engleski igrači bili su meta rasističkog vređanja od dela mađarskih navijača na kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo u Budimpešti, objavili su britanski mediji.

Reporteri ITV-a i Sky Sportsa sa terena izvestili su o rasističkom vređanju usmerenom prema Rahimu Sterlingu i rezervisti Džadu Belingemu.

Engleski fudbaleri su kleknuli pre utakmice u svrhu podrške „Black Lives Matter“, kada su primili gromoglasne zvižduke na Puškaš Areni.

Kada je Sterling slavio prvi gol i slavio ispred protivničkih navijača, brojne plastične čaše uletele su na teren.

Engleski selektor Garet Sautgejt je rekao nakon utakmice da nije čuo rasističke povike, ali je ponovio stav ekipe o tome.

„Ako je to istina, to je neprihvatljivo. Nismo bili svesni toga i ne znam da li su igrači bili na terenu, ali svi znaju šta mislimo o tome. Govorimo već dve, ili tri godine“, rekao je Sautgejt i dodao:

„Nadam se da možemo da pomognemo da se zaustavi rasizam, ne samo u fudbalu, nego generalno“, rekao je Sautgejt.

Mađarska je već ranije bila kažnjena od strane UEFA zbog homofobije i rasizma na utakmicama EURO 2020. Sledeće dve utakmice pod okriljem UEFA moraće da igraju pred praznim tribinama. Ove kvalifikacije su pod ingerencijom FIFA.

„Veoma smo razočarani zbog priča o rasizmu prema našim igračima. Tražićemo istragu“, objavio je na Tviteru ataše za štampu Engleskog fudbalskog saveza.

Komentari

Vaš komentar