Divljanje navijača prekinulo prijateljski meč u Hrvatskoj

Fudbal 18. avg 202214:492 komentara
Podeli:
Izvor: Pixabay/littlepepper

Prijateljska utakmica, derbi Dalmacije između Zadra i Šibenika, prekinut je nakon sat vremena zbog rasističkog skandala i divljanja navijača.

Duel Zadra i Šibenika prekinut je u 65. minutu pri vođstvu gostiju 4:2 zbog divljanja navijača. Od prvog minuta gledaoci su vređali igrača Šibenika na nacionalnoj osnovi, a zatim je usledilo i vređanje Markosa Mine na rasnoj osnovi uz potpuni navijački repertoar.

Sve je kuliminiralo ubacivanjem banana na teren pa i jedne staklene flaše prema igračima, a sudije su tada donele odluku da utakmicu prekinu.

„Grupa momaka bila je iza gola na tribinama, bez ikakvih navijačkih obeležja. Zadirkivali su igrače, pa i domaćeg golmana, a pre prekida bacili su bananu na travnjak pred našeg igrača Minu, hukali, na travnjak je doletela i čaša, a potom su pobegli s tribina. Policija će napraviti zapisnik. Mi smo za svoje potrebe snimali utakmicu, pa možda taj snimak pomogne i policiji da pronađe počinioce“, rekao je sportski direktor Šibenika Dario Dabac.

Iz Zadra je odmah stiglo izvinjenje gostima.

„U ime svih Zadrana ovim putem se izvinjavam Šibeniku i Markosu Mini za ovaj sramotni ispad dela gledalaca. Moram naglasiti kako to nisu naši navijači i da ovakvom ponašanju nema mesta na sportskim terenima. Oštro osuđujem i zgrožena sam ovim činom i uradićemo sve potrebno kako bi se otkrili počinitelji ovog incidenta! Šibeniku zahvaljujem što su se odazvali našem pozivu za gostovanjem i želim im mnogo sreće u nastavku prvenstva“, javno se izvinila predsednica Zadra Iva Bokanović.

Saopštenjem, koje je potpisala predsednica uprave Marina Jurić, se oglasio i Šibenik:

„Šibenik, i ja kao predsednica uprave kluba, oštro osuđujemo današnje ponašanje gledalaca na tribinama stadiona NK Zadra. Vređanje na nacionalnoj i rasnoj osnovi, a konačno i gađanje bananama i staklenom bocom igrača u 21. veku smatramo skandaloznim i apsolutno neprihvatljivim ponašanjem, te pozdravljamo odluku sudija da se ovakva utakmica prekine u 65. minutu. Želimo da napomenemo kako je utakmica bila otvorena za gledaoce, te kako je minimum obaveza od strane organizatora bilo angažovanje redarske službe i osiguravanje svih učesnika javnog događaja“.

Fudbalski savez Hrvatske za sada se nije oglasio ovim povodom.

Komentari

Vaš komentar