Dika za SK: Sramna odluka najbogatijih evropskih sektaša

Fudbal 19. apr. 202113:408 komentara
Podeli:
Izvor: FK Crvena zvezda

Bomba koja je uzdrmala fudbalski svet zvaničnom objavom 12 najbogatijih evropskih klubova o formiranju novog takmičenja pod nazivom Superliga (osnivači: Real, Barselona, Atletiko Madrid, Juventus, Milan, Inter, Liverpul, Mančester junajted, Arsenal, Mančester Siti, Arsenal i Totenhem), može da izazove tektonske poremećaje.

Za početak je izvela iz takta brojne fudbalske poslenike širom Starog kontinenta, njima se, u razgovoru za Sport Klub, pridružio i Stevan Dika Stojanović, bivši kapiten Crvene zvezde, osvajač Kupa šampiona, 1991. godine u Bariju, aktuelni direktor srpske reprezentacije.

„Sektaši“, jasno i glasno odbrusio je Stojanović.

Točak je počeo da se okreće?

„Bruka, sramota. Bože, šta rade ljudi…Kako ih nije stid? Stalo im je do 350 miliona evra, pritom su milijarderi?! Fudbal i definitivno prestaje da bude fudbal, to više nema veze sa sportom. Biznis, biznis, ništa drugo. Fudbalu, dragi, veliki, najveći, zar si i ovo dočekao?“

Iz Udruženja Superlige stiže glas „kako se raduju diskusijama sa UEFA i FIFA u traženju najboljih ishoda za novu Ligu, ali i za fudbal u celini“, usput u svom saopštenju navode da će „svi njeni klubovi, članovi, učestvovati u svojim nacionalnim prvenstvima, čuvajući tradicionalni domaći kalendar?

„Pročitao sam da se UEFA protivi takvom scenariju i da je izričito protiv ovakvog razvoja događaja, preteći da će Superligašima da zabrani učešće u bilo kojem domaćem takmičenju, kao i na evropskom nivou, dok bi igračima moglo da bude uskraćeno pravo da zauzmu mesto u državnim selekcijama, što je pravi, odgovarajući, rekao bih i logičan odgovor. U svemu me privukao i stav Premijer lige, u kojem je oštro osuđen koncept Superlige , gde se naglašava da bi on uništio snove klubova širom Ostrva i Evrope da će njihov tim u nekom trenutku moći da se popne na vrh i igra protiv najboljih. Osude su sa svih strana, Aleks Ferguson, nekadašnji trofejni menadžer Mančester junajteda je, smatram, bio najdirektniji, za sve što se sad dešava upotrebio je adekvatnu reč: kriminal. Kazneno delo protiv fudbala! Kad to kaže legenda…“

Na šta vam sve ovo liči?

„Ukratko, na firmu u kojoj postoji gazda, čiji je kapital unutra, a radnici bi za sve da se pitaju. UEFA će, nadam se, biti nemilosrdna“, zaključio je Stevan Dika Stojanović za Sport Klub.

Komentari

Vaš komentar