Delegatu, sudijama i FIFA mahaču 30 meseci zabrane rada

Fudbal 17. jun 202221:492 komentara
Podeli:
Grujić, Petrović i Milanović
Izvor: Srđan Stevanović/Starsport

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je 30-mesečnom suspenzijom službena lica sa meča Kadetske lige, između Napretka i Spartak Ždrepčeve krvi.

Delegat Boban Ilić sankcionisan je jednogodišnjom zabranom vršenja dužnosti. Glavni sudija Đorđe Anđelković i FIFA mahači, Jovan Grujić i Oliver Petrović, neće biti angažovani do 18. novembra. Praktično, do kraja godine!

Povezano

Susret 22. kola Kadetske lige Srbije, Napredak – Spartak Ždrepčeva krv, odigran 13. aprila, imao je neslavno treće poluvreme. Posle utakmice na kruševačkom „Mičetovom“ stadionu nastao je opšti haos, upotpunjen fizičkim sukobom velikog broja lica.

Disciplinska komisija FSS, u konačnom zaključku, utvrdila je objektivnu odgovornost službenih lica, jer u izveštajima nisu dostavili potpune i tačne informacije, istovremeno pokušavajuću da umanje pojedinačnu krivicu aktera tuče. Prvostepeni organ ocenio je pojedine navode delegata i sudija kontradiktornim.

Službena lica pozivala su se i na otežane okolnosti organizacije utakmice, jer se u isto vreme, nedaleko od stadiona, održavalo atletsko takmičenje srednjoškolaca. Komisija je odbila i ove navode i pojasnila da je u tom slučaju utakmica morala da bude privremeno i prekinuta.

Napokon, disciplinski organ FSS, u konačnoj izreci, pozvao se i na netačan izveštaj sudija i delegata. Nisu imenovali odgovorne za incident, već pokušali da izbegnu utvrđivanje individualne odgovornosti aktera incidenta i zato su se našli na udaru. Događaj je izazovao veliko uznemirenje javnosti i zato, kako smatraju članovi Disciplinske komisije FSS, nosi i adekvatnu sankciju.

Posebno zanimljivo što se na listi kažnjenih našao i Jovan Grujić, FIFA mahač, brat poznatijeg nekadašnjeg internacionalnog sudije Danila. Zajedno sa kolegom, na suprotnoj strani, zemljakom iz Niša Oliverom Petrovićem, prema mišljenju prvostepenog organa, morao je da pruži pomoć manje iskusnom, srpskoligaškom sudiji Đorđu Anđelkoviću.

Odgovornost delegata Bobana Ilića, kako piše u odluci komisije s potpisom predsednika Ivana Nikolića, ima i najveću težinu. Kao vrhovni nadzor, načinio je nekoliko ozbiljnih propusta i uticao na nemogućnost identifikovanja učesnika u incidentu posle meča.

Službenim licima, i u ovom slučaju, ostavljena je mogućnost prigovora Komisiji za žalbe Fudbalskog saveza Srbije.

Komentari

Vaš komentar