CIES: Idealnih 11 – sedam iz Zvezde, četiri iz Partizana

Fudbal 23. maj. 202217:192 komentara
Podeli:
Izvor: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Švajcarski Centar za studije sporta (CIES) objavio je “idealnih 11” u 32 najbolja nacionalna šampionata Evrope.

CIES je između ostalog, kako se navodi prema podacima sa prestižne Instat platforme, saopštio ko su članovi najbolje postave šampionata Super lige Srbije.

Prema njihovim kriterijumima, čak sedmorica igrača je iz Crvene zvezde, četvorica su iz Partizana, a svi ostali timovi zajedno nemaju niti jednog igrača u idealnih 11. Što je i logično, kad se pogleda neverovatna razlika između večitih rivala i pratilaca na tabeli.

Uglavnom, najboljih 11 čine: Nemanja Stevanović (golman, Partizan), Milan Gajić (desni bek, Crvena zvezda), Igor Vujačić (štoper, Partizan), Aleksandar Dragović (štoper, Crvena zvezda), Milan Rodić (levi bek, Crvena zvezda), Saša Zdjelar (defanzivni vezni, Partizan), Gelor Kanga (vezni, Crvena zvezda), Mirko Ivanić (ofanzivni vezni, Crvena zvezda), El Fardu Ben (ofanzivni vezni, Crvena zvezda), Aleksandar Katai (ofanzivni vezni, Crvena zvezda) i Rikardo Gomeš (napadač, Partizan).

Zanimljivo, Stevanović je dobio prednost u odnosu na Milana Borjana, baš kao I Vujačić u odnosu na Strahinju Erakovića, Zvezdinog “bonusa”. Isto tako, u oči upada činjenica da je najmlađi igrač “idealnih 11” Milan Gajić, inače 26-godišnjak. Što svakako nije za pohvalu u ligi koja se ponosi mladim igračima.

Komentari

Vaš komentar