Čeferin kritikovao Infantina zbog ideje FIFA: Mundijal na dve godine? Katastrofa

Fudbal 20. okt. 202120:13
Podeli:
UEFA President Aleksander Ceferin
Izvor: REUTERS/Yves Herman

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin upozorio je svog kolegu iz organizacije FIFA Đanija Infantina da bi eventualno donošenje odluke da se Svetsko prvenstvo održava svake dve godine imalo „užasne posledice“.

Veće FIFA se sastaje u sredu i planira novi kalendar utakmica, a na dnevon programu je i spomenuta odluka prema kojoj bi se Mundijal održavao duplo češće nego što je to bio slučaj do sada.

FIFA planira da se predlog o održavanju Svetskog prvenstva svake dve godine stavi na glasanje krajem godine, a svaki od 211 članova FIFA će imati priliku da glasa 20. decembra.

Rojters prenosi da je u utorak Infantino učestvovao u video-pozivu sa 55 nacionalnih saveza i da je dobio kritike i odbijanje predloga o promeni intervala između dva Mundijala. Navodi se da su, između ostalih, protiv takve promene bile fudbalske federacije Italije, Nemačke, Portugala, i Rumunije.

Kritički je prema to inovaciji nastrojen i predsednik UEFA.

Ozbiljno bih zamolio organizaciju FIFA da ne forsira glasanje jer bi to moglo da ima katastrofalne posledice na fudbal uopšte“, rekao je Slovenac Aleksander Čeferin.

Očekuje se da će se FIFA oglasiti saopštenjem po okončanju sastanka o novom kalendaru.

Komentari

Vaš komentar