„Bufon je trebalo da se penzioniše, legende nisu za klupu“

Fudbal 03. apr. 202111:303 komentara
Podeli:
Izvor: Tullio M. Puglia/Getty Images

Legendarni italijanski golman Đanluka Paljuka kaže da je Đanluiđi Bufon "najbolji golman u istoriji fudbala", ali da je već trebalo da završi karijeru, a ne da sedi na klupi za rezerve Juventusa.

Bufon je ove sezone branio na samo pet utakmica u Seriji A. Od kad se 2019. vratio u Juventus iz Pari Sen Žermena branio je na ukupno 25 mečeva u svim takmičenjima.

Nedavno su italijanski mediji objavili da 43-godišnji Bufon ne planira da okači rukavice o klin. Planira da još jednom pokuša da se oproba van Italije. Međutim, Paljuka smatra da Bufon pravi grešku.

Da sam na njegovom mestu, već bih se povukao. Završio bih karijeru nakon isteka ugovora sa Pari sen Žermenom. Napravio je odličan potez kad je otišao u Pariz, jer je redovno branio, a i PSŽ je veliki klub. Ali šta sad radi? Sedi na klupi. Bufon na klupi? Zadovoljava se kad brani u Kupu Italije. To ne ide uz njega. Neko sa njegovom karijerom bolje da se povukao kad je imao 41 godinu, nego što će još par godina sedeti na klupi. Ne znam kako on razmišlja. Možda još želi da se takmiči. Još uvek je zaista dobar golman, ali ne ide da sedi na klupi. Govorimo o najboljem golmanu u istoriji fudbala„, kaže Luka Paljuka.

Šta vi mislite?

 

Komentari

Vaš komentar