Bez garancija vlasti, domaćinstvo Dablina pod upitnikom

Fudbal 07. apr. 202118:37
Podeli:
Izvor: Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

Evropska fudbalska unija odložila je konačnu odluku o održavanju Evropksog prvenstva do 20. aprila. Svih 12 gradova koji su određeni za domaćine moraju da dostave garancije da će na stadionima moći da bude određeni broj navijača.

Glavni uslov da grad zadrži domaćinstvo je da dostavi garancije da će na stadionu moći da bude određeni broj navijača. U danu kada je Vlada Škotske dala garancije Glazgovu da će na Hempden parku moći da budu navijači, Fudbalska asocijacija Irske objavila je da takvu garanciju nema.

Dablin je bio predviđen za domaćina tri meča Grupe E i jednan meč osmine finala, ali u danu kada ističe rok da se savezi zemalja domaćina oglase i pošalju UEFA potrebne garancije, Fudbalska asocijacija Irske dobila je instrukciju od Vlade da objavi da garancije – nema.

FA Irske obavestila je UEFA i Organizacioni komitet EURO 2020 da ne može da garantuje prisustvo navijača na stadionu. Naglašeno je da će dogovori sa UEFA biti nastavljeni.

„Poslali smo UEFA dopis i sada čekamo odgovor kome se nadamo čim svih 12 gradova domaćina pošalje svoje izveštaje“, rekao je predsednik FA Džonatan Hil.

Ako se u obzir uzme ranija najava UEFA da će se EURO 2020 igrati samo na stadionima na kojima će moći da prisustvuju navijači, čini se da Dablin neće biti među domaćinima.

Komentari

Vaš komentar