Asano odlučio da napusti Partizan, klub kaže – tužićemo

Fudbal 02. maj. 202109:15 > 19:452 komentara
Podeli:
Takuma Asano
Izvor: FK Partizan

Japanski fudbaler Takuma Asano odlučio je da će napustiti redove beogradskog Partizana usled neisplaćenih zarada, objavio je na društvenim mrežama. Klub se povodom ove izjave Japanca oglasio saopštenjem i najavio pravnu reakciju povodom ovog poteza svog ofanzivca.

Ja, Takuma Asano, raskinuo sam svoj ugovor sa Partizanom. Pošto sam se određeno vreme mučio, odlučio sam da presečem i donesem tešku odluku. Mislim da me klub nije poštovao, i duže vreme nije isplaćivao moju zaradu na vreme i u pravom iznosu. Još postoji dug koji nije izmiren do danas. Niko nije ni reagovao na moje molbe. Teško mi je što moram da napustim klub u nesrećnim okolnostima jer je Partizan klub u kojem sam proveo važan deo svoje karijere. Zauvek ću biti zahvalan svima koji su me podržali u Beogradu uključujući: Savu Miloševića, koji me je pozvao da se priključim sastavu, Aleksandru Stanojeviću, koji me je uvek podržavao i verovao u mene, mojim sjajnim saigračima i stručnom štabu, kao i svim navijačima koji su me bodrili. Hvala svima iz dubine srca“, napisao je Takuma Asano.

Crno-beli su se oglasili saopštenjem povodom ovog prekida saradnje.

Fudbalski klub Partizan obaveštava javnost da je igrač Takuma Asano svojevoljno napustio klub, čime je prekršio postojeći ugovor o profesionalnom igranju. FK Partizan će preduzeti sva pravna sredstva i pred nadležnim organima FIFA podneti tužbu protiv igrača usled neosnovanog odlaska i kršenja odredbi ugovora. Očito je da je igrač postupio ishitreno, ne samoinicijativno, već po inputu nekoga ko misli da ima onoliko prava koliko ima moći. Stoga, FK Partizan odbacuje kao neosnovane i ucenjivačke sve eventualne izjave igrača Takume Asana u vezi sa njegovim statusom. Iako neprijatno iznenađeni ovim postupkom igrača, uveravamo sve navijače da je ekipa fokusirana na preostale utakmice, sa željom i ciljem da sezonu okonča osvajanjem trofeja Kupa Srbije.“

Asano je član Partizana boi od 2019. godine, a prethodno je nastupao sa Hirošimu, Arsenal, Štutgart i Hanover. Za reprezentaciju Japana odigrao je 24 utakmice i postigao pet golova.

Komentari

Vaš komentar