Ćavi: Murinjo je Kasiljasa smatrao izdajicom

Fudbal 28. sep 201519:14 > 19:15
Podeli:
Izvor: Getty images by David Ramos

U utorak je na programu meč drugog kola Lige šampiona u kom se sastaju Porto i Čelsi, susret je zanimljiv iz više razloga, a posebno jer se prvi put nakon dugo vremena "suočavaju" Iker Kasiljas i Žoze Murinjo

Nesuglasice između Portugalca i iskusnog čuvara mreže su počele još 2010. godine kada je specijani stigao na Santijago Bernabeo, a sukob je eskalirao nakon polufinala u Ligi šampiona i jednog telefonskog poziva.

O čemu je reč, u intervjuu za „Marku“ otkrio je Ćavi.

„Jedna utakmca je završena na ružan način, u incidentu su učestvovali igrači sa obe strane. Ja sam se obratio Ikeru i rekao mu da smo nas dvojica kao kapiteni odgovorni i da tako nešto više ne sme da se ponavlja. Razgovarali smo o interesu španskog fudbala i dogovorili se da ćemo razgovarati sa saigračima. Za Murinja je to bila izdaja, on je oduvek želeo da bude u ratu sa Barselonom, a potez Kasiljasa je smatrao objavom kapitulacije,“ istakao je Ćavi.

Murinjo je ubrzo Kasiljasa prebacio na klupu, a šansu dao Dijegu Lopezu. Ova odluka je izazvala bes među navijačima kraljevskog kluba, međutim, Portugalac je ostao dosledan i španskog golmana je za vreme svog mandata tretirao kao rezervu.