Ferguson o Marsijalu: Nije besmisleno

Fudbal 22. sep 201510:41 > 10:43
Podeli:
Izvor: www.manchesterutd.com

Jedan od najboljih menadžera svih vremena, ser Aleks Ferguson kaže da je Entoni Marsijal za sada perfektno odgovorio na priče da je preplaćen.

Francuski 19-godišnjak stigao je u Mančester Junajted poslednjeg dana prelaznog roka iz Monaka – u transferu teškom neverovatnih 58,7 miliona funti.Najpopularniji britanski klub će u narednom periodu isplatiti klubu iz Kneževine 36 miliona od spomenute sume, dok dodatnih 22,7 miliona zavisi od različitih bonusa koje bi igrač morao da ispuni na terenu

.“Besmisleno? U ovom trenutku svakako ne„, rekao je Ferguson, a zatim objasnio da se situacija u njegovom bivšem klubu značajno promenila, pogotovo na finansijskom aspektu.

Kada sam stigao na Old Traford klub je finansijski bio zavistan od prodaje karata – da li možete to da zamislite? Te sezone, doveli smo Viva Andersona i Brajana Mekklera za ukupno milion funti, a kasnije Marka Hjuza za 1,8 miliona„, dodaje legendarni Škot, čije ime danas nosi tribina na Teatru snova, dok se ispred stadiona nalazi statua.