Počela Bundesliga: Bajern piše novu stranicu istorije

Fudbal 14. avg. 201522:15 > 22:18
Podeli:
Izvor: TANJUG/AP Photo/Kerstin Joensson

Počela je Bundes liga. Novu, uzbudljivu sezonu u Nemačkoj otvorili su aktuelni šampion Bajern iz Minhena i Hamburger

U okršaju dva tima, koja su ispisala i pokušavaju da ispišu nove stranice istorije u Nemačkoj, slavio je Bajern sa 5:0. Golove su postigli Benatia, Levandovski, Kosta i dva puta Miler. Zašto pričamo o istoriji kada su prethodno pomenuti rivali u pitanju? Zato što se Bajernu pruža prilika u slučaju osvajanja četvrte uzastopne titule postane prvi klub u Nemačkoj kome je to pošlo za rukom. S druge strane, Hamburger je jedina ekipa koja nikada nije igrala u nižem rangu takmičenja. Ovo je 53. sezona Hamburgera u elitnom takmičenju i svi ljubitelji fudbala se nadaju da će tu i ostati. Tradicija i ugled se uvek cene.

Bajern nije imao nikakvih problema na premijeri. Hamburger je, doduše, u prvom poluvremenu bio ravnopravan rival. Ovaj period igre je završen rezultatom 1:0. Međutim, objektivno, kvalitetni rival je u nastavku pokazao moć, stigao do ubedljivog trijumfa i najavio da će i ove sezone jurišati na tron. Bolje reći, ljubomorno ga čuvati.

Reprezentativac Srbije Gojko Kačar je ubedljiv poraz svog tima posmatrao sa klupe za rezerne igrače. Nadamo se da će u narednom periodu imati više prilika da pokaže šta ume i zna, s obzirom da je bio jedan od najzasužnijih za opstanak Hamburgera u elitnom društvu.