Gardijan: Mitrović je pasioniran, ali i problematičan igrač

Fudbal 29. jul. 201516:15 > 16:17
Podeli:
Izvor: Getty Images Sport, Alex Grimm

Njukasl je ovog leta dobio veliko pojačanje u vidu talentovanog Aleksandra Mitrovića, međutim, na sajtu “Gardijana” su predstavljne vrline, ali i mane bivšeg igrača Partizana

Za engleski klub i navijače ohrabrenje može da predstavlja podatak da je mladi fudbaler u dresu Anderlehta za dve sezone postigao 36 golova, ali i da ih zabrine podatak da je tokom tog vremena dobio dva crvena i čak 13 žutih kartona.

Na sajtu se Mitrović opisuje kao veliki, eksplozivan i talentovan fudbaler, ali i mladić koji ima divlju stranu.

Mitrović je na terenu pasioniran, snažan i posvećen, on priča i hoda polako, a slobodno vreme provodi sa porodicom i devojkom Kristinom.

Pažnju Mitrović privlači i svojom frizurom, a on je o istoj rekao sledeće “Život bi bio dosadan kada biste uvek imali istu frizuru”, upravo zbog toga jasno je da on neka vrsta plejboja i pauna.

Srpskog fudbalera su ranije poredili sa Marijom Balotelijem, ipak, njemu se ova komparacija nije dopala. “Baloteli nije moj uzor, volim ga kao igrača, veoma je talentovan, ali moj stil igre nema veze sa njim”.

Idol, mladog Mitrovića su Didije Drogba i Dijego Kosta. O Špancu je bivši fudbaler Anderlehta govorio u superlativima. “On trči, daje golove, brani se, pasioniran je i timski igrač, i ja želim da budem takav”.

Andreja Milutinović, fitnes trener, opisao ga je kao jednog od najvećih profesionalaca, koji nikada nije kasnio i koji se pridržavao programa.

Gardijan podseća i da je Mitrović ne tako davno imao problema sa viškom kolograma, ali i na to da je mladi igrač sa Srbijom osvojio Evrospko prvenstvo za fudbalere do 19 godina, kao i to da je na ovom turniru proglašen za najboljeg igrača.

Na sajtu se ističe i njegovo gestikuliranje, poseban način na koji proslavlja golove, pre svega se misli na meč sa Borusijom Dortmund, ali i sukob sa Zlatanom Ibrahimovićem tokom meča Lige Šampiona. “Opsovao nas je na srpskom, šta je mislio da ćemo se povući”.

Na kraju teksta novinar zaključuje. On je daleko od gotovog proizvoda, ima dosta materijala koji može da se “oblikuje”.