Ovako izgleda fudbalerova noga nakon 26 operacija

Fudbal 27. jul 201514:55 > 15:06
Izvor: YouTube/screenshot

Bivši fudbaler Dejvid Bast pokazao je kako izgleda njegova noga nakon što ju je operisao 26 puta zbog jedne od najgorih povreda u istoriji.

U aprilu 1996. Bast je igrao utakmicu za Koventri Siti protiv Mančester Junajteda kada je nakon samo dve minute pretrpeo povredu koja mu je okončala karijeru.

Njegova noga povređena je kada je zapela između kopački Denisa Irvina i Brajana Mekklera koji su uklizali prema lopti. Bio je to toliko žestok start da je završio stravičnim prelomom tibije i fibule u Bastovoj nozi.

Odmah nakon ovog stravičnog starta doktori su istrčali na teren kako bi pomogli nesretnom igraču, a prema izjavama nekih fudbalera, tadašnji golman Junajteda Peter Šmajhel je povraćao kada je video kako izgleda Bastova noga.

No Bastova nesreća nije prestala nakon loma noge već je u jednom trenutku bio suočen i s amputacijom koju su predložili lekari.

Uprkos tome što je morao da prođe 26 operacija, ostao je član fudbalskog kluba Koventri, ali nikada više nije odigrao niti minut profesionalnog fudbala.

Bast je prošlog vikenda pokazao kako izgleda njegova noga nakon te stravične povrede.

“Kada se ta nesreća dogodila, znao sam da nešto nije u redu jer sam vidio lica sugrača koji su stajali oko mene“, kazao je Busst.

“Danas ponekad rekreativno zaigram nogomet, čak ulazim i u duele“, kazao je Busst, a piše mirror.co.uk.