Demant Mirkova: Nije me zvao Karadžić, UEFA se nije javljala

Fudbal 20. jul. 201515:17 > 15:17
Podeli:
Izvor: FK Crvena zvezda

Komesar za integritet takmičenja FSS Milivoje Mirkov demantovao je da je rekao da je utakmica između OFK Beograda i Crvene zvezde (2:6) pod sumnjom UEFA i da mu je predsednik FŠ Tomislav Karadžić naredio hitnu istragu.

Niti sam to izjavio, niti je meni UEFA bilo šta dojavila. Sve je izvučenio iz konteksta i protumačeno na način na koji je neko želeo. Neko želi da stvara lošu atmosferu u FSS i među klubovima„, pojasnio je Mirkov Tanjugu.

Prema njegovim rečima on u izjavi SOS Kanalu nijednom rečju niej spomenuo Zvezdu i jučerašnju utakmicu.

Pričali smo uopšteno, a novinar je malo promenio kontekst. Da je utakmica bila pod sumnjom, bio bih na stadionu. Nije tačno ni da me je zvao Karadžić i tražio istragu. Ja sam samo rekao da UEFA prati sve utakmice, postoji monitoring i ukoliko dođe do naglog pada i skoka uplate, to je sumnja, a ne ukazuje da je namešteno. U ovom slučaju to niko nije rekao“, pojasnio je Mirkov.

Izvučeni kontekst podigao je veliku buru i teške reči na relaciji Partizan – Crvene zvezda – Karadžić, koje su usledile tokom dana.

Potpredsednik crno-belih Milorad Vučelić izjavio je da su dešavanja na Vračaru čist kriminal, a generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić da je u pitanju unapred pripremljeni scenario i sprega FSS, Karadžića i Partizana.