Vladimir Rodić u Malmeu

Fudbal 10. jul 201512:49 > 12:51
Izvor: Getty images by Michael Dodge

Srpski fudbaler Vladimir Rodić novi je član švedskog Malmea. Rodić je u redove šampiona Švedske prešao iz beogradskog Rada.

Rodić, koji igra po desnom boku, sa ekipom sa Svedbank stadiona potpisao je  ugovor do 2018. Za njegove usluge je prethodno interesovanje pokazao Atletiko Madrid i španska ekipa je želela pozajmicu sa opcijom kupovine, ali su se ‘građevinari’ ipak odlučili za prodaju i tu je Malme bio najbrži.

Sportski direktor Malmea i dugogodišnji reprezentativac Švedske Danijel Anderson Rodića je opisao kao “veoma brzog krilnog igrača, koji je dobar u igri jedan na jedan i u tranzicionoj igri i da vredno radi za tim”.

21-godišnji fudbaler je sa velikim uzbuđenjem pričao o svom novom klubu.

-Ovo je sjajna prilika. Malme je klub sa velikom tradicijom, koji je igrao je u Ligi šampiona prošle godine. Nadam se da ću moći svima da pokažem da i ja mogu da dam doprinos na tom nivou. Čuo sam mnogo dobrih stvari o Malmeu i veoma sam uzbuđen i motivisan što ću biti deo tima. Ovo će biti novo poglavlje u mom životu kojem se mnogo radujem –rekao je Rodić.

Rodić će nositi dres sa brojem 20 i pridružiće se treninzima Malmea od 13. jula. Malme trenutno zauzima petu poziciju u šampionatu Švedske, a u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona boriće se protiv Žalgirisa.

Talentovani fudbaler je poslednje tri godine bio član prvog tima Rada, ali je igrao i na pozajmicama u Paliću, BASK-u i Sremu iz Jakova.