FSS ne odustaje od Piksija

Fudbal 15. dec. 202019:46 > 19:48
Podeli:
Izvor: LAV

Fudbalska reprezentacija Srbije nema selektora - čelnici saveza u ponedeljak su se zahvalili na saradnji Ljubiši Tumbakoviću koji sa Orlovima nije uspeo da se plasira na Evropsko prvenstvo, a uveliko se spekuliše ko bi mogao da ga zameni na 'užarenoj' klupi državnog tima.

Kao najozbiljniji kandidat slovio je nekadašnji trener Crvene zvezde Vladan Milojević, pričalo se i o strancu, međutim, nije isključeno da dugoročno rešenje bude Dragan Stojković Piksi.

Legendarni fudbaler i nekadašnji predsednik FSS gotovo uvek je ‘kandidat’ za selektora, ali utisak je da je u ovom trenutku najbliži Orlovima.

Pedesetpetogodišnji Stojković je u januaru napustio Gvangdžou R&F, ali je i dalje na platnom spisku kineskog kluba. Ugovor mu ističe na kraju sezone 2020/21, međutim, prema saznanjima Sport Kluba moguće je da tri strane (FSS, Stojković, Gvangdžou R&F) postignu dogovor i Piksi uskoro preuzme brigu o državnoj selekciji.

Reprezentacija Srbije 24. marta 2021. duelom sa Republikom Irske počinje kvalifikacije za Mundijal 2022, a u grupi su još Portugalija, Azerbejdžan, Luksemburg i Katar (van konkurencije).