Savićević za SK: CG mogla i gore da prođe, Srbija ide u baraž!

Fudbal 08. dec. 202010:51 > 10:54
Podeli:
Izvor: Print Screen

Žreb u Cirihu za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru. Odjeci žreba. Dan posle. Kome je iz zemalja regiona najlakše, a kome najteže u nastojanju da se domogne najveće planetarne fudbalske smotre?

Neko kaže „ovo“, neko kaže „ono“, a šta kaže legendarni Dejan Savićević, majstor fudbala, jedan od najsjajnijih bisera u Zvezdinoj istoriji, aktuelni predsednik FS Crne Gore?

„Najlakše je Hrvatskoj, najteže Bosni i Hercegodini“, naglašava Savićević u razgovoru za Sport Klub.

Kad smo to saznali, ići ćemo od reprezentacije do reprezentacije bivših republika SFRJ, najpre usmeriti pažnju na Crnu Goru. Kako komentarište sastav grupe u kojoj su još Holandija, Turska, Norveška, Letonija i Gibraltar?

POVEZANE VESTI

„Nisam prezadovoljan, ali, što bi narod rekao – uvek od goreg, ima gore. Sa svima ćemo da se nadmećemo, da pokušamo…Ukoliko budemo kompletni, a,svedoci smo da nam, zbog povreda, redovno, iz utakmice u utakmicu, nedostaju istaknuti članovi selekcije, taman se trojica, četvorica oporave, iz stroja ispadne nova grupa, onda ćemo i sa više optimizma da ulazimo u svaki susret. Makar se radilo i o Holandiji, koja je, bez sumnje, iznad ostalih, iako izuzetno respektujem Tursku i Norvešku. Ma, nemamo šta da izgubimo!“

Sa Srbijom su u grupi Portugal, Republika Irska, Luksemburg i Azerbejdžan?

„Prvo mesto Portugalu, dok bi drugo, po svemu, trebalo da bude rezervisano za Srbiju.“

Hrvatska i Slovenija zajedno, s njima i Rusija, Slovačka, Kipar i Malta?

„Favorit je lako uočljiv, Hrvatska! U borbi za poziciju 2 će biti Rusija, Slovenija i Slovačka.“

Makedonci u okruženju Nemačke, Rumunije, Islanda, Jermenije i Lihtenštajna?

„Nemačka je bez premca u grupi, Makedonija s kakvom, takvom nadom da eventualno pomrsi račune Rumuniji i Islandu.“

Stigosmo i do BiH?

„Teško, baš teško za BiH pored sjajne, nepriokosnovene Francuske, Ukrajine…Ne bih potcenio ni Finsku, ni Kazahstan“, rekao je Dejan Savićević za SK.