Selektor Portugalije: Srbi elita, ali se teško uklapaju

Fudbal 07. dec 202022:39 > 22:40
Podeli:
Izvor: Valerio Pennicino/Getty Images

Selektor Portugalije Fernando Santoš smatra da je Srbija najveći rival njegovom timu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Ako gledamo samo tim i igrače, Srbija je elitna zemlja. Igrači su u najboljim evropskim prvenstvima i klubovima. Uvek imaju kvalitetan tim, ali znamo da imaju poteškoća da uklope sve igrače. Kad nemaju taj problem, kad su kompaktni, vrlo su moćan tim. Važno je biti spreman za duele sa njima„, jasan je Santoš.

#related-news_0

Portugalci i Orlovi igraće u grupi A. Uz njih, tu su i Republika Irska, Luksemburg i Azerbejdžan.

Moramo dobro da radimo i da dobro upoznamo protivnike. Čeka nas dug put, igraćemo na svaka tri dana. Moramo da poštujemo rivale i velika će greška biti ukoliko pomislimo da je ijedan susret već dobijen. Fudbal u Irskoj je veoma čvrst, veoma dobro se brane, fizički su jaki i zagorčaju život većini rivala. Kad su u pitanju individualni kvalitet i tehnika, to nisu njihove osobine. U Luksemburgu smo igrali i protiv blata, tako da smo spremni i na to„.

Za evropskog prvaka, ciljevi su najviši.

Ukoliko Portugalija želi da bude konkurent za svetskog prvaka neophodno je da prođe grupnu fazu„, ne ostavlja dilemu Santoš.

Kvalifikacije za Mundijal startuju u martu.