Vida protiv Turaka igrao pozitivan na koronavirus

Fudbal 11. nov 202022:36 > 22:39
Izvor: Denis Doyle, Getty Images Sport

Odbrambeni fudbaler reprezentacije Hrvatske Domagoj Vida bio je pozitivan na koronavirus tokom prijateljskog meča koji je danas odigran u Istanbulu.

Nakon što su u ponedeljak na redovnom testiranju za utakmicu sa Turskom svi igrači i članovi stručnog štaba bili negativni, u sredu ujutro obavljeno je redovno testiranje za predstojeći duel Lige nacija sa Švedskom. Službene rezultate testiranja HNS je dobio iza ponoći po lokalnom vremenu i pokazalo se da je Vida pozitivan na novi koronavirus.

Lekarska služba hrvatske reprezentacije dobila je inicijalnu informaciju pri kraju odmora između dva poluvremena da postoji jedan potencijalno pozitivan rezultat. Radi se o uobičajenoj proceduri pri testiranju i „sumnjivi“ nalaz ponovno se testira kako bi se potvrdio rezultat.

Kako je u tom trenutku selektor Zlatko Dalić već doneo odluku da zameni Vidu, lekarska služba izolovala je Vidu prema svim epidemiološkim merama do potvrde rezultata testiranja.

Vida će naredne dane provesti u samoizolaciji u Istanbulu.

Svi ostali reprezentativci i članovi stručnog štaba, koji su bili negativni na testiranju, po planu će otputovati u Stokholm. 

Uz Vidu, na SARS-CoV-2 bio je pozitivan i jedan član delegacije HNS, koji nije bio u kontaktu s reprezentativcima niti članovima stručnog štaba.