O Vazuri i uvredama Tončeva iduće nedelje

Fudbal 05. nov 202018:50 > 18:54
Izvor: Foto FK Partizan M. Todorovic.jpg

Disciplinska komisija FSS odložila je odluku o kažnjavanju Miloša Vazure, direktora Partizana, za narednu sednicu, iduće nedelje. Istovremeno, pokrenut je postupak protiv Ivice Tončeva, čelnika niškog Radničkog, zbog pretnji sudiji Srđanu Jovanoviću i uvreda upućenih Slaviši Kokezi, predsedniku FSS.

Tačka na 163. večiti derbi biće stavljena sankcijom direktoru crno-belih, skoro mesec dana posle utakmice. Podsetimo, Vazura je optužio sudiju Novaka Simovića da je u poluvremenu meča „dobio poziv koji se ne odbija“. O kome je reč i da li se sporan događaj zaista i dogodio, u svlačionici, trebalo bi da se izjasne i neposredni svedoci. Na Vazuri je teret dokazivanja žestoke izjave.

FSS je već u javnost plasirao zapisnik i izveštaje sa meča Javora i niškog Radničkog. Sudija Srđan Jovanović bio je primoran da isprazni ložu, a potom i evidentira Ivicu Tončeva, kao najglasnijeg u pretnjama i uvredama službenim licima i čelniku Fudbalskog saveza Srbije. „Ivanjički“ slučaj dobiće, takođe, epilog na narednoj sednici disciplinskog organa.