Škoti ponovo u humanitarnoj misiji u Srbiji

Fudbal 22. okt. 202017:34 > 17:41
Podeli:
Izvor: REUTERS/Russell Cheyne

Zvanično udruženje navijača fudbalske reprezentacije Škotske, Tartan armi, već 12 godina svaki gostujući meč obeležava humanitarnom akcijom u zemlji u kojoj njihova reprezentacija nastupa.

Fudbalska reprezentacija Škotske biće rival Srbiji u meču za plasman na Evropsko prvenstvo. Taj duel biće odigran u Beogradu 12. novembra.

Kako sada stvari stoje, navijači Škotske neće moći da dođu u Srbiju i bodre svoj tim sa tribina, ali to ih neće sprečiti da još jednom urade ono po čemu su poznati.

Već 12 godina humanitarna fondacija zvaničnog udruženja navijača Škotske svaki gostujući meč svog tima obeleži humanitarnom akcijom i donacijom nekom od humanitarnih udruženja u zemlji domaćina.

U novembru će Tartan armi uplatiti donaciju udruženju „Evo ruka“ iz Zemuna. Reč je o udruženju roditelja dece sa posebnim potrebama i retkim bolestima koje već deceniju na različite načine brine o mališanima iz ove grupe.

Biće ovo 78. humanitarna akcija udruženja Tartan armi, a druga u Srbiji u poslednjih sedam godina. Prilikom prethodnog gostovanja Škotske u Srbiji donaciju je dobio Zavod za nezbrinutu decu „Dečje selo“ iz Sremske Kamenice, a možda se i sećate slika navijača Škotske koji u kiltovima čiste sneg sa terena u Novom Sadu.