Simović četvrti put sudi večiti derbi

Fudbal 14. okt. 202016:44 > 17:06
Podeli:
Izvor: Srdjan Stevanovic, Getty Images

Pištaljka u 163. "večitom fudbalskom derbiju" poverena je internacionalcu Novaku Simoviću, na čiju arbitražu poslednjih meseci dva najveća srpska kluba imaju najmanje primedbi. Arbitar iz Lovćenca četvrti put u karijeri sudiće duel Partizana i Crvene zvezde.

Fudbalska Srbija dočekuje duel Crvene zvezde i Partizana u specifičnim okolnostima i nevidjenim pritiskom na iz oba tabora. 

Vrh Fudbalskog saveza Srbije u čijim rukama je posle dolaska Slaviše Kokeze na čelo i posao delegiranja sudija za utakmice od opšteg interesa nije imao mnogo nedoumica uoči konačne objave sudijske trojke za nedeljni duel na stadionu Partizana. Simovićeva promocija pomirila je interese “večitih” i obezbedila preko potreban mir na terenu. FIFA sudija imaće i najbliže saradnike u proverenim internacionalcima Milovanu Ristiću i Daliboru Djurdjeviću.

Nikad praznija lista internacionalaca, logično, navela je stazu ka Simoviću. Lazar Lukić i Miloš Djordjić i dalje su “na ledu”, Danilo Grujć odavno nije na listi “podobnih” aktera derbija, na kojem nema mesta ni za najboljeg – Srdjana Jovanovića… Mnogo zatrovanih misli čulo se s početka sezone, sudije su najčešće plaćale ceh i bez podrške s vrha brzo saterane uz zid. Sve je manje spremnih da se uhvate u koštac sa izazovima zlog vremena i papreno ljutih rečenica…

Fudbalski „večiti derbi“ na programu je u nedelju, s početkom od 17 časova.