Prilika za iskupljenje Orlova u Turskoj (sastavi)

Fudbal 14. okt. 202009:31 > 09:40
Podeli:
Izvor: Stian Lysberg/NTB via REUTERS

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 20.45 gostuje selekciji Turske u okviru četvrtog kola grupe B Lige nacija.

Orlovi će na Bosforu imati šansu da koliko-toliko ublaže kiks iz prethodnog kola, kada su kod kuće izgubili od Mađara.

Reprezentacija Srbije je za samo par dana u oktobru pokazala potpuno dva različita lica. Prvo je savladana Norveška u polufinalu baraža za EP, zahvaljujući odličnom zalaganju čitave ekipe, a onda je posle samo tri dana kod kuće zabeležen poraz kod kuće od Mađarske u utakmici trećeg kola Lige nacija.

Srbija će nastupiti u nešto izmenjenom sastavu u odnosu na prethodne dve utakmice jer su pojedini igrači morali da se vrate u svoje klubove.

Selektor Ljubiša Tumbaković iz tog razloga neće moći da računa na Dušana Tadića, Marka Grujića, Aleksandra Kataija, Emila Rockova, Strahinju Pavlovića, Sašu Zdjelara, Luku Milivojevića i Miloša Veljkovića.

Svi igrači su reprezentativci. U ovom ciklusu imali smo prioritet, a to je plasman u finale baraža. Ostvarili smo cilj u Norveškoj. Pozvali smo 32 igrača upravo sa ciljem da dobiju šansu na nekoj od ove tri utakmice. Jedna grupa je morala da se vrati u klubove, jednu smo mogli da oslobodimo obaveza, a jedna je povređena. To ne znači da nemamo želju da napravimo pozitivan rezultat u Turskoj. Pokušaćemo da igramo na nama najbliži način, zavisi i koliko će protivnik da nam dozvoli“, rekao je Tumbaković.

Očekuje se da Srbija nastupi u sledećem sastavu:

Rajković – Milenković – S. Mitrović – Lazović – Makismović – Lukić – Gudelj – Ristić – Milinković-Savić – Đuričić – Mitrović

Pravdu na meču će deliti bugarski sudija Georgi Kabakov.

Utakmica četrtog kola fudbalske Lige nacija  između Turske i Srbije igra se na „Turk telekom stadionu“, a direktan prenos od 20.45 možete gledati na Novoj S.