Marka: Mesi ostaje, ne želi da ode na silu

Fudbal 03. sep 202023:59 > 04. sep 2020 00:02
Podeli:
Izvor: Manu Fernandez/Pool via Getty Images

Kako stoje stvari u Barseloni se u četvrtak veče neće spavati. Lionel Mesi bi mogao baš tada da odluči da ostane na "Kamp nou".

Španski mediji su najpre pisali da je posle jednog razgovora sa predsednikom Bartomeuom, otac Lionela Mesija Horhe bio u kući svog sina na oko sat vremena. Tada je Lea posetio navodno i Luis Suares, a sada dolaze informacija da će Mesi promeniti svoju odluku oko statusa u Barseloni.

Povezano

 Saga je dobila veleobrt i Mesi je izgelda spreman da ostane u klubu i da odigra još godinu dana u Barsi. Glavni razlog je taj što je Barselona tvrda u stavu da nema prodaje ovog igrača i da je to predsednik Bartomeu rekao Horheu Mesiju u sredu. Kapiten Barselone bi tako jedino mogao da ode raskidom ugovora i to na sudu, a takvu opciju on nikada nije želeo.

Po pisanju Marke Mesi ne želi sudbinu Nejmara i ne želi loš odnos sa klubom sa kojim je čitavog života. Mesi je tako želeo da ode iz Barselone, ali da taj odlazak bude uz dogovor sa upravom a ne da na silu napušta „Kamp nou“.

Interesantno je da klubovi koji su hteli Mesija da potpišu kao „slobodnog igrača“ nisu hteli mnogo da rizikuju jer u slučaju tužbi i rešavanju situacije na sudu, moglo bi da im se desi da moraju da plate 700 miliona evra koliko je otkupna klauzula u Mesijevom ugovoru. Mesi će ovako ostati u Barseloni do leta 2021. godine, a Bartomeu mu je ponudio novi ugovor koji će važiti do 2022. godine, ali uz razumnu otkupnu klauzulu kako bi mogao lakše da ode uz obeštećenje ako poželi.