Bejl: Real mi nije dao da idem, hoću da igram

Fudbal 02. sep 202023:16 > 23:31
Podeli:
Izvor: Ross Kinnaird/Getty Images

Odnos Real Madrida i Gereta Bejla jedna je od najvećih sapunica modernog fudbala. Poslednje dve godine kraljevski klub želi da se reši Velšanina i njegove plate, ali on je i dalje tu, uglavnom na tribinama.

Priča koja se plasira u javnost je ta da Real ne može da nađe kupca koji će prihvatiti Bejlovu celokupnu platu (od 17 miliona evra godišnje), a sam Bejl ne želi da se odrekne ni delića plate, makar i po cenu da uopšte ne igra utakmice. De fakto nije deo tima, niti se druži sa saigračima, niti slavi sa njima uspehe tima. To je zvanična verzija koja dolazi iz kluba, ali Bejl ima svoju verziju i konačno je progovorio za „Sky Sports“, gde je optužio Real da nije hteo da ga pusti u Kinu prošlog leta, jer Kinezi su nudili da preuzmu celu platu, ali da ne plate ni evro obeštećenja.

Želeo sam da odem prošlog leta i sve je bilo spremno. Ali su oni sve blokirali u poslednjem trenutku. To je bio projekat i bio sam uzbuđen da budem deo toga, ali se nije ostvario – rekao je Bejl.

Mnogi ga percipiraju kao nekoga koga baš briga da li će igrati ili ne, sve dok visoka plata redovno leže, a on igra golf. Međutim, strelac tri gola u finalima Lige šampiona uverava da uopšte ne razmišlja na taj način.

Ja želim da igram fudbal. Imam pregršt motiva, tako da je do kluba. Oni sve kontrolišu. Imam ugovor i sve što mogu je da nastavim da radim što i sada radim i da se nadam da će nešto iskrsnuti.

Pominje se povratak u Premijer ligu.

– Ako te opcije budu ozbiljne, svakako da ću ih imati u vidu.

Bejla ugovor za Real veže još dve godine.