"Ozilova plata ne utiče na biranje tima Arsenala"

Fudbal 01. jul 202011:15 > 11:17
Izvor: Andrew Matthews/Pool via REUTERS

Menadžer Arsenala Mikel Arteta je poručio da sastav ekipe ne bira po tome ko je koliko plaćen.

Tako najplaćeniji igrač „tobdžija“ sa svojih 350 hiljada funti nedeljno sedi na tribinima i pod kišobranom kako bi se zaštitio od jakog sunca. Mikel Arteta kaže da je njegova odluka da Ozil ne bude u startnih 11 taktičke prirode. Takođe dodaje da tim bira po fudbalskim zaslugama.

Nikada plata nije određivala tim. Ozilov ugovor je dogovor između igrača i kluba i obe strane su bile srećne zbog toga. I ja to ne mogu da dovodim u pitanje. Igrači su plaćeni onoliko koliko su zaslužili jer tu postoje dve strane i nije na meni da to sudim„, rekao je Arteta.

 „Verujem da nije srećan što ne igra, ali on se povredio pre neki dan i moramo da vidimo kako se to razvija. Očekujem da igrač koji ne igra oseća razočaranje. Želim da svi igrači daju svoje najbolje i da imam mogućnost da ih biram da pomognu timu što je više moguće„.

Mikel i Mesut su igrali zajedno na „Emiratima“ pre nego što je Španac otišao u penziju. Priliku da ga stavi u prvu postavu Arteta ima u sredu od 19 časova kada „tobdžije“ igraju protiv Noriča kod kuće uz direktan prenos na Sport Klubu 7.