Lagali navijače i slavili titulu kako bi sprečili nerede!

Fudbal 18. maj. 201511:20 > 11:23
Podeli:
Izvor: YouTube

Igrači Traktor Sazija slavili su šampionsklu titulu, koju nisu osvojili, samo da bi sprečili nerede na stadionu! Meču poslednjeg kola iranskog prvenstva prisustvovalo je 90.000 gledalaca, ali slavlje je ubrzo preraslo u nerede.

O tituli su odlučivala tri tima, a šta se dogodilo?

Do 87. minuta pratili smo u svlačionici šta se dešava na drugoj utakmici. Potom je nestala slika, izgubili smo i radio signal, a ni moblini telefoni više nisu bili u funkciji. Neko je želeo da ne saznamo rezultat utakmice Sepahana“, rekao je direktor Nafta Mansur Ganberzaden, jednog od tri kluba koji su se borili za šampionsku titulu.

Naft iz Teherana je gostovao Traktor Saziju, klubu, kojem je kao i njima, trijumf bio neophodan da osvoji titulu. Ali, meč je završen 3:3, što je značilo da trofej ide Sepahanu, koji je lako savladao Saipu sa 2:0 i sa bodom više od Traktora i Nafta završio sezonu.

https://youtube.com/watch?v=Cbp7R3z2z5c

Međutim, 90.000 ljudi na stadionu Traktora to nije znalo.

Kako nismo imali sliku ni bilo kakav signal neko je rekao da je Sepahan igrao 2:2 i da je Traktor šampion. Navijači su utrčali na teren i počelo je slavlje. Slavili smo sa njima iako smo u tom trenutku znali da je šampion Sepahan. Morali smo da slavimo da se ne bi dogodilo nešto loše„, dodao je Ganberzadeh.

Ipak, ovo je 21. vek i teško je sakriti rezultat druge utakmice, tako da su navijači ubrzo saznali da su ih čelnici kluba lagali. Slavlje je ubrzo preraslo u nemire, a srećom pričinjena je samo materijalna šteta.