Milojko Pantić se odrekao Crvene Zvezde posle odlikovanja Kapetana Dragana

Fudbal 09. jun. 202015:32 > 15:38
Podeli:
Izvor: Screenshot

Milojko Pantić, legendarni sportski komentator i veliki navijač Crvene zvezde, javno se odrekao kluba za koji navija ceo život, poručujući "Zbogom Zvezdo zauvek".

Potez čelnika Crvene zvezde Dragana Džajića i Zvezdana Terzića da uruče počasni dres sa brojem 1 Draganu Vasiljkoviću, poznatom i kao Kapetan Dragan, isprovocirao je Milojka Pantića da kaže „zbogom Zvezdo, zauvek“.

Kapetan Dragan je zbog ratnih zločina u Hrvatskoj i BiH proveo 13 i po godina u zatvoru. Na slobodu je iz Lepoglave pušten u martu, posle čega je deportovan Srbiju.

„Prošle nedelje su Dragan Džajić i Zvezdan Terzić činom uručenja dresa ratnom zločincu kapetanu Draganu sahranili našu Crvenu Zvezdu. Slika je to koja pokazuje kako je srpski fudbal probio dno dna. Počasni predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić i direktor Zvezdan Terzić uručili su dres kluba s brojem 1 ratnom zločincu kodnog imena Kapetan Dragan, koji se posle 13 i po godina zatvora u Hrvatskoj i Australiji pre dva meseca vratio u Srbiju. Bivša gospodo Džajiću i Terziću, znate li gde je tog 29. maja 1991. bio taj vaš novi počasni član kluba? Pucao je u sunarodnike vaših tadašnjih igrača Roberta Prosinečkog i Refika Šabanadžovića. A samo par dan pre ovog vašeg sramnog čina, čovek koji je vodio paravojne formacije po Hrvatskoj i BiH, izjavio je da su ubice Zorana Đinđića, Legija i Zvezdan Jovanović, srpski heroji, i da će se on, ako uđe u parlament, zalagati da te ubice budu oslobođene“, počeo je obraćanje Pantić u svojoj Youtube emisiji „Sportska galaksija“.

„Odnesite onda dresove i toj dvojici ubica, a kad ih vaš novi počasni član bude oslobodio, nagradite ga tako što ćete promeniti ime stadiona. Kakav Rajko Mitić!? Srpskije i patriotskije zvuči – ‘Stadion Kapetana Dragana!’ Mogli ste i dres s brojem 11 uručiti ratnom drugu kapetana Dragana i učitelju vašeg političkog patrona, lažnom četničkom vojvodi i lažnom Srbinu, doktoru hulji Šešelju. Tako bi vaš tim ratnih zločinaca bio kompletan. Dragane Džajiću i Zvezdane Terziću, sram vas bilo! Zbog ove slike, danas crvene obrazi pravih zvezdaša širom planete! Uručenjem dresa ratnom zločincu, ispisali ste najsramniju stranicu istorije slavnog kluba, ugasili ste Zvezdin plam, šampionske reflektore i klub uveli u tamu bezumlja“, poručio je Pantić Džajiću i Terziću.

Dodao je da su postali oficiri Arkanove zločinačke paravojske.

„Za sve obične ljude, vi ste od sada obični bedni bestidnici, bez svesti i savesti. Grozim se od pomisli na vaš besramni čin! Pošto ne znate za stid, ja sa stidim umesto vas. Jer postali ste oficiri Arkanove zločinačke paravojske koja je okupirala i zarobila klub i to vam očigledno služi na čast. A ustvari, vi ste obične krpe kojma zlikovci brišu svoje kriminalne radnje, i u Zvezdi i u društvu. Zbog toga, do vas ne dopiru duševne boli ogromnog broja zvezdaša, koji za sada samo u sebi govore – Zbogom Zvezdo zauvek“, poručio je Pantić.