Lalatović: Sve nas je sramota!

Fudbal 15. maj. 201513:45 > 13:45
Podeli:
Izvor: FK Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović rekao je danas da će njegovi fudbaleri učiniti sve da pobede OFK Beograd u 29. kolu, kao i Mladost iz Lučana u poslednjem kolu Super lige.

„Daćemo sve od sebe da pobedimo preostale utakmice i zadržimo drugo mesto. Moraće da nam dođe pamet u glavu. Igrači stvarno daju svoj maksimum i daće sve od sebe da pobede“, rekao je Lalatović novinarima na stadionu „Rajko Mitić“.

Crveno-beli će sutra u 17.00 gostovati OFK Beogradu na stadionu Obilića, u 29. kolu Super lige Srbije.

Zvezda je vezala dva poraza, a poslednji je bio u sredu od Radničkog 1923 na svom terenu. Ekipa iz Kragujevca je ispala iz lige.

„Sve nas je sramota, igrače, mene. To je bio loš dan, ako može da se nađe neki alibi, ali alibi ne sme da se traži. Svesni smo šta se desilo i nećemo dozvoliti da se to ponovi“, kazao je Lalatović.

Lalatović je rekao i da je netačno da je Miloš Bosančić napustio trening Zvezde u četvrtak.

„Nema potrebe da nekoga pravdam, žao mi je što se to piše“, dodao je on.

Protiv Radnićkog je velike prilike za crveno-bele propustio Petar Orlandić, a trener Zvezde je kazao da je crnogorskom napadaču bilo najteže.

„Orlandić je hteo najbolje, bile su mu oči pune suza, njemu je bilo najteže. On je tek došao u Zvezdu. I veliki igrači ne mogu da se uklope. On je u Zeti pokazao da je golgeter, ali to je fudbal, može da se promaši i nemoguće“, kazao je Lalatović.

Kada je reč o Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina na Novom Zelandu, Lalatović je istakao da je svakom mladom igraču želja da igra na tom takmičenju.

„Svakom mladom igraču je san da ide na Svetsko prvenstvo, tako i mojim. Čast je igrati za reprezentaciju, ali pojedinima je jednostavno to onemogućeno zbog povreda. Luka Jović je imao pauzu u toku prvenstva i kuburi, dok Mihailo Ristić treba na operaciju krajnika, koliko ja znam“, rekao je Lalatović.

Fudbaler Zvezde Marko Petković rekao je da ljudi „ne mogu ni da zamisle koliko ih je bilo sramota“ posle poraza od Radničkog.

„Bile su dve opcije: da svi ostavimo fudbal ili da damo svoj maksimum i izvadimo se koliko možemo. Niko nije ostavio fudbal, što znači da smo svi došli na trening da se nekako opravdamo u preostalim utakmicama, ako je to ikako moguće“, rekao je Petković.

On je kazao da će njegova ekipa zajedno sa trenerom Lalatovićem ići na pobedu nad OFK Beogradom.

„Predstoji nam teška, jako bitna utakmica za nas, koja dolazi posle dva vezana poraza, a ekipa kao što je Zvezda ne sme sebi da dozvoli da ide iz kiksa u kiks. Osam godina sam proveo u OFK, biće emotivno za mene, ali sada sam u Zvezdi“, kazao je Petković.