Rijeka u samo 20 minuta okrenula 0:2 za finale kupa

Fudbal 31. maj 202022:05 > 22:15
Podeli:
Izvor: NK Rijeka

Poznat je i drugi finalista Kupa Hrvatske. Rival Lokomotivi u borbi za trofej biće Rijeka, koja je na svom terenu pobedila Osijek 3:2, iako je gubila 2:0.

Domaćin je ušao u ovaj meč kao blagi favorit, ali Osijek je pokazao koliko je nezgodna ekipa. Gosti su poveli u 17. minutu golom Boćkaja. Isti igrač je u 48. minutu duplirao prednost i delovalo je da su veoma blizu prvog plasmana u finale posle osam godina. Međutim, tračak nade za Riječane bio je crveni karton gostujućeg igrača mađarskog internacionacalca Lasla Klajnhajslera u 57. minutu.

Rijeka je tu prednost u potpunosti iskoristila. Prvo je Murić u 66. minutu smanjio na 2:1. Samo sedam minuta kasnije Čolak realizuje penal za 2:2 i već tada je bilo jasno da je samo pitanje vremena kada će Rijeka postići i treći, pobedonosni gol. On je usledio u 86. minutu preko internacionalca iz Centralnoafričke republike Sterlinga Jatekea.

Na kraju velika pobeda Rijeke za šesti plasman u finale u ovom veku, ukupno sedmi. Prethodnih pet puta Rijeka je pobeđivala i ima samo taj jedan poraz u prvom finalu kupa 1994.