"Murinjo je poseban trener pun razumevanja i topline"

Fudbal 06. maj. 202009:26 > 09:28
Podeli:
Izvor: Getty Images/Brook Mitchell

Žoze Moraiš, nekadašnji asistent Žozea Murinja, kaže da se menadžer Totenhema nikada ne pretvara i da je iskren u komunikaciji sa igračima.

Mnogo se govori o potencijalnom odlasku Harija Kejna iz Totenhema, koji je nagovestio da želi da ode u tim koji će se boriti za trofeje.

“Murinjov fokus je na timu, ne na glasinama, ti tračevi uvek će postojati i on se čak i šali tim povodom. Murinjo se uvek postara da doprinos igrača nije poremećen glasinama – imaće pristup igraču koji će učiniti da igrač koncentrisan. On tako radi, trener je pun razumevanja i topline. Razume da svaki pojedinac u određenom trenutku života ima lične ambicije – znaće šta Hari Kejn želi i podržaće ga koliko može da se to i ostvari“, kaže Moraiš, koji je bio Žozeov asistent u Interu, Real Madridu i Čelsiju, i dodaje:

“Svaki igrač koji je otišao iz kluba u kojem je Murinjo bio trener reći će vam da je on poseban trener. Nikada ne izneveri igrača, iskren je u svojim osećanjima, a to je veliki kvalitet. Neće glumiti ko je, on je takav kakav je i svi to znaju“.

Moraiš je trenutno trener Jeonbuk Motorsa u Južnoj Koreji, a kaže da je bilo fantastično iskustvo raditi s Murinjom.

“Njegovi kvaliteti i veštine su posebni, to kakav je lider i kako se odnosi s ljudima, primer je za druge menadžere. Ima veliki uticaj na igrače, uspeva od njih da načini šampione, a to radi na specifičan i jednostavan način. Poseduje mnogo znanja, harizmatičan jer i ume da stvori pobednički mentalitet u ekipi“, zaključio je Moraiš.