Kup kralja: Atletik bi da igra, Sosijedadu svejedno

Fudbal 02. maj 202019:59 > 20:01
Podeli:
Izvor: Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Iako su na dan kada je trebalo da odigraju meč finala Kupa kralja navijači Atletik Bilbaoa i Real Sosijedada bili ujedinjeni u podršci svojim timovima koje su pozdravili pesmom sa balkona, rasprava klubova koji, logično, štite svako svoj interes o tome kada će se igrati finale uveliko traje.

Fudbalski savez Španije među prvima je najavio da će, ukoliko sezona ne bude nastavljena, o mestima koja vode u Evropu sledeće sezone odlučivati trenutni plasman na tabeli. UEFA je podržala špansku inicijativu i navela je kao primer u kom pravcu treba razmišljati ako ne bude moglo da se igra.

Naravno, mnogo je onih koji će se buniti. O kolapsu koji je nastao u Holandiji sigurno će se mnogo pričati kada krenu da pljušte tužbe. Ni u Francuskoj nisu svi zadovoljni, a u Španiji Atletik pokušava da spasi sezonu.

Predlog španskog saveza bio je da se finale Kupa kralja odigra sledeće sezone, kada bude moglo da se igra pred navijačima. Sosijedadu je svejedno jer je on na četvrtom mestu na tabeli i već ima obezbeđeno mesto u Ligi šampiona. Međuti, Atletiku nije svejedno. Tim iz Bilbaoa je deseti na tabeli, a UEFA kaže da finalista kupa koji nije odigran nema mesto u Evropi. To bi značilo da će Atletik ostati kratkih rukava ako ne bude igrao finale, a da će umesto njega u Ligu Evrope sedmoplasirana Valensija.

Zato su u Bilbaou radi da meč igraju u avgustu pred praznim tribinama jer bi pobedom u finalu došao do grupne faze Lige Evrope.