Ovo su rigorozni uslovi za povratak treninzima u Srbiji

Fudbal 01. maj 202013:51 > 13:57
Podeli:
Izvor: FK Partizan

Vlada Republike Srbije nedavno je donela odluku da od 28. aprila sportisti mogu da treniraju na otvorenom, ali uz pridržavanje rigoroznih mera koje je prepisao krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19.

Dakle, prvi će se na teren vratiti fudbaleri, a najavljeno je da će u ponedeljak sa treninzima nastaviti Partizan, Voždovac…

Između ostalog, sportisti će morati da se pridržavaju svih preporuka, počev od dolaska u sportski objekat, do ponašanja na terenu, u svlačionici, ali i prilikom odlaska sa treninga.

Takođe, na treningu istovremeno može da bude navjiše deset osoba uključujući i trenera, dok broj tehničkog i drugog osoblja mora da bude sveden na apsolutni minimum i to tako da ni u jednom momentu ukupan broj lica na otvorenom sportskom objektu u delu u kome se odvija trening ne sme da pređe 12.

Uz to, sportsiki moraju da budu fizički udaljeni jedan od drugog najmanje dva metra, a za svakog sportsitu mora da postoji prostor od najmanje deset kvadratnih metara.

Detaljnje instrukcije za otpočinjanje trenažnog procesa u primeni mera prevencije, sprečavanja širenja i smanjenja rizika bolesti prenosimo u celosti.

Izvor : Princscreen
Izvor : Princscreen
Izvor : Princscreen