Mane ljut na Klopa zbog favorizovanja Van Dajka?

Fudbal 22. apr 202022:39 > 22:45
Podeli:
Izvor: Alex Livesey/Getty Images

„Frans Fudbal“ izvestio je da napadač Liverpula Sadio Mane ima izvestan problem sa menadžerom tog kluba Jirgenom Klopom.

Prema svima se podjednako ponaša, veoma je fer. Ne pravi nikakvu razliku među igračima“, istakao je Mane o Klopu početkom aprila u intervjuu za klupski magazin.

Zbog toga čudi izveštaj lista „Frans Fudbal“, u kojem stoji da je vezista ljut na nemačkog stručnjaka, i to zbog odnosa prema jednom od saigrača.

Posle prošlogodišnjeg trijumfa Redsa u Ligi šampiona, nekoliko igrača tog kluba bili su kandidati za osvajanje Zlatne kopačke. Među njima je bio Mane, ali i Virdžil van Dajk, koji je završio na drugom mestu, iza Lionela Mesija. Mane je morao da se zadovolji četvrtom pozicijom.

Spomenuti magazin je istakao da je Klopovo ponašanje zasmetalo Senegalcu i to što je na izboru za najboljeg igrača Afrike, održanom početkom januara, Van Dajka naveo kao svog favorita.

Ako Zlatna kopačka treba da bude dodeljena najboljem igraču generacije, onda to uvek treba da bude Lionel Mesi. Jednostavno je tako. Ali, ako treba da je dobije najbolji igrač prošle sezone, onda to treba da bude Virdžil van Dajk. Ne znam kako izbor teče, ali ovo je način na koji ja vidim stvari“, rekao je tom prilikom Klop.

Nedavno je Maneov kolega iz nacionalnog tima Keita Balde izvestio da „ne veruje da će on zauvek da ostane u Liverpulu„, a mediji već izvesno vreme spekulišu da bi 28-godišnjak mogao da pojača redove madridskog Reala.