Kolarov: Kao mali gledao Sinišu, pa šutirao u dvorištu

Fudbal 22. apr. 202019:40 > 19:42
Podeli:
Izvor: Alessandro Sabattini, Getty Images Sport

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov govorio je za italijanske medije o planovima za nastavak karijere u Romi, omiljenom slobodnjaku i tome kako se divio Siniši Mihajloviću dok je odrastao.

Levi bek je u sezoni koja je prekinuta u martu odigrao 32 utakmice za Romu, a postigao je šest golova uz pet asistencija. Ugovor sa timom iz italijanske prestonice Kolarov ima do 2022. godine.

Povezano

Ne osećam da sam star. Imam još dve godine ugovora i dovoljno vremena da razmislim kako ću nastaviti karijeru. Mislim da Romi mogu da ponudim još mnogo toga. Svestan sam da sam pri kraju karijere, ali i dalje se fizički osećam odlično i nemam razloga da razmišljam o povlačenju. Kada završim igračku karijeru, želeo bih da ostanem u fudbalu, ali i dalje ne znam u kojoj ulozi”, izjavio je Aleksandar Kolarov za DAZN Italija.

Kolarov je odličan izvođač slobodnih udaraca, a na pitanje ko mu je bio uzor u tom aspektu, dao je očekivan odgovor.

Moj brat i ja smo odrasli šutirajući loptu u dvorištu, a gol je predstavljala jedna drvena kapija. Ako bi lopta pogodila jedno posebno mesto, napravila bi veliku buku, a komšija bi se zbog toga jako iznervirao. Naravno da sam uvek gađao to mesto. Siniša Mihajlović mi je bio uzor. Danas sam naučio da je zalet najbitniji deo izvođenja ‘slobodnjaka’ i da morate da se postavite na idealnu poziciju na kojoj vidite i golmana i gol. Ako se prilikom zaleta osećam dobro, znam da mogu da postignem gol”, rekao je fudbaler “Vučice”.

Moj omiljeni slobodnjak bio je protiv Bolonje – Roma je bila mnogo bolja, ali je gubila. Taj gol je izjednačio, a posle smo došli do tri boda u poslednjim sekundama”, zaključio je 34-godišnji fudbaler.