"Kejn bi bio glup ako ne pređe u Siti ili Liverpul"

Fudbal 31. mar. 202008:41 > 08:44
Podeli:
Izvor: Richard Heathcote/Getty Images

Hari Kejn ima 26 godina, a deluje da su trofeji nikada dalje od ovog napadača. Nekadašnji fudbaler i stručni konsultant Kris Saton kaže da bi on bio glup ako propusti priliku da napusti Totenhem.

Ove sezone Hari Kejn nije mnogo pomogao Totenhemu. Povredio se pa ni dolazak Žozea Murinja nije doneo boljitak, a tim je ispao iz FA kupa, Lige šampiona, a odavno je jasno da u Prmeijer ligi neće moći do titule. Kejn je nedavno rekao i da pored ljubavi prema Spursima neće ostati u klubu u slučaju da on ne ide u odgovarajućem pravcu.

Stručni konsultant Kris Saton je na BBC rekao da može da razume njegov potencijalni odlazak.

 „Ako želi da osvoji Premijer ligu, onda treba da pređe u klub koji ima bolje šanse nego Totenhem. Svima nam je jasno da hoće nešto da osvoji. Ako hoće da ode onda treba da ide. Spursi su sjajan klub, ali su vremenski daleko iza Liverpula ili Sitija. Ako neki od tih timova dođe po Harija onda bi bio glup da ne ode„, rekao je Kris Saton.

Sada imaju menadžera koji zna kako se osvajaju trofeji. Kejn je rekao kako će sledeća godina biti prva šansa da novi šef unese svoje vrednosti u tim. To mi govori da on već razmišlja o sledećoj godini, tako da mislim da ne ide nigde. Ako se ništa ne desi sledeće godine i ako on odkuči da ode onda moraš da kažeš ‘Pa bio je sa Murinjom i ništa se nije promenilo’. Ne možeš da imaš toliko mogućnosti, takvog golgetera i da ne osvojiš ništa„, dodao je Satonov saogovornik na BBC i nekadašnji igrač Arsenal Ian Rajt.