Ćavi: Želim u Barsi projekat bez toksičnih uticaja

Fudbal 29. mar. 202016:59 > 17:06
Podeli:
Izvor: Barrington Coombs/Getty Images

Jedan od najboljih igrača u istoriji Barselone i Španije Ćavi istakao je da želi da se oproba u trenerskoj ulozi u voljenom klubu, ali pod svojim uslovima.

Spominjao se legendarni vezista u januaru kao neko ko bi mogao da zameni Valverdea, ali nije prihvatio i umesto njega je na klubu seo Kike Setjen. U intervjuu za „La Vanguardia“ potvrdio je indirektno da je razlog njegovog odbijanja bio ono što se i spekulisalo, da nije mogao da dobije odrešene ruke.

– Bio sam jasan kada sam govorio da želim da se vratim u Barselonu i uzbuđen sam oko toga. Sa iskustvom koje sam stekao, mogu da vidim sebe na tom mestu i siguran sam da sam sposoban da razvijam igrače. Ali da bi se to dogodilo potrebno je da to bude projekat na duže staze i da ne bude toksične atmosfere. Svi u klubu moraju da rade kao jedan, ali poslednja reč morala bi da bude moja – rekao je Ćavi.

Upravo ta toksična atmosfera, o kojoj je Ćavi govorio, bila je prisutna ove zime na Kamp Nou, u prvom redu u odnosu igrača prema sportskom direktoru Abidalu, kao i u aferi „botovanje“.