COVID-19 i u Vest Hemu? Osam igrača ima simptome

Fudbal 28. mar. 202014:18 > 14:23
Podeli:
Izvor: Stephen Pond/Getty Images

Kako je rekao jedan od čelnika Vest Hem Junajteda moguće je da nekoliko igrača tog kluba ima virus korona, a oni su trenutno u samoizolaciji.

Od kako se koronavirus pojavio i u Engleskoj nekoliko igrača je imalo blaže simptome, a pozitivni su bili menadžer Arsenala Mikel Arteta i fudbaler Čelsija Kalum Hadson Odoi. Obojica su se oporavili, a sada neželjene vesti stižu iz još jednog londonskog kluba.

Osam igrača imaju simptome virusa korona. Sa olakšanjem mogu da kažem da su simptomi umereni i da su svi sa svojim porodicama i da su svi oni dobro. Ovo je međutim blizu nas, na jedan kašalj, na jedno kijanje na jedno rukovanje od nas. Zato niko ne sme da bude neoprezan„, napisala je u sovjoj kolumni funkcionerka Vest Hema Keren Brejdi.

Premijer liga je inače obustavljena do najranije 30. aprila, a pitanje je da li će i tada moći da se donese odluka da se takmičenje nastavi.

Kada su klubovi poslednji put pričali bili su saglasni u tome da treba da se igra čim to bude moguće. Sezona će se onda igrati i u julu, ako je potrebno da se ona završi. To je plan koji hoćemo da sprovedemo. Možda će se neki mečevi igrati bez navijača što niko ne želi„, rekla je Brejdi.

Ona je inače ranije poručila da sezona treba da se poništi ako ne bude moglo da se igra zbog virusa COVID-19.