Država gradi novi stadion u Kruševcu na mestu terena niželigaša FK Jedinstvo

Fudbal 04. mar 202017:37 > 17:45
Podeli:
Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Na mestu sadašnjeg terena kruševačkog FK Jedinstva na Starom aerodromu gradiće se fudbalski stadion, radovi bi trebalo da počnu sledeće godine, a finansiraće ih Vlada Srbije, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

„To će biti jedan od osam stadiona koji će se praviti širom Srbije, a Vlada će u potpunosti finansirati taj projekat. Lokalna samouprava je zadužena za sredivanje imovinsko – pravnih odnosa, a očekujemo da se do kraja godine završi projektna dokumentacija i da naredne godine počnemo radove“, rekao je novinarima Udovičić posle razgovora sa gradonačelnicom Kruševca Jasminom Palurović.

On je naveo da će taj stadion zadovoljavati standarde Evropske fudbalske unije (Uefa), što znači da će moći da se igraju međunarodne utakmice.

Udovičić je posle sastanka o novim projektima u Kruševcu, rekao i da će se nastaviti poklanjanje sportske opreme fiskulturnim salama i da će u Kruševcu ponovo biti Sajam sporta na kome će lokalni klubovi moči da pokažu šta su postigli i da motivišu decu da im se pridruže.

Proteklih godina, ocenio je ministar, znatno su unapređene sportska i omladinska infrastruktura u Kruševcu: uređen je atletski stadion s fudbalskim terenom s veštačkom travom, rekonstruisan fudbalski stadion, uređene trim staze na Bagdali i otvoreni tereni koje građani mogu besplatno da koriste.

Gradonačelnica Jasmina Palurović je rekla da lokalna vlast u saradnji s Fudbalskim savezom Rasinskog okruga radi na rekonstrukciji terena FK Borac u Bivolju. Grad Kruševac i Fudbalski savez Srbije finansiraju postavljanje veštačke trave, izgradnju tribina i rekonstrukciju zgrade kluba, u Kruševcu poznate kao „Bela boca“.

Podsetimo, u Superligi Srbije se takmiči FK Napredak iz Kruševca koji igra na svom stadionu „Mladost“ kapaciteta oko 10.000 sedišta.