Sterling: Nemamo isti tretman kao Liverpul

Fudbal 22. feb 202011:40 > 11:43
Podeli:
Izvor: Laurence Griffiths/Getty Images

Fudbaler Mančester Sitija Rahim Sterling nedavno je govorio za španski As o mnogim temama. Između ostalog dotakao se činjenice da niko od "građana", osim njegove nagrade za najboljeg mladog igrača Premijer lige, nije dobijao individualna priznanja.

Sajt Transfermarkt kaže da je Rahim Sterling trenutno drugi najskuplji igrač na svetu i da je njegova vrednost 160 miliona evra. Ipak Sterling ne dobija za sada indivudalna priznanja, a slično je i sa ostalim igračima Mančester Sitija iako su oni dva puta uzastopno osvojili Premijer ligu 2018. i 2019. godine.

 „Posebno je prošle godine bilo čudno, osvojili smo sve u Engelskoj i niko nije dobio nagradu za igrča godine. Nagrada je otišla Liverpulovom igraču, koji jeste imao fantastičnu sezonu ali dešavalo se i ranije. Ture je imao 20 golova kao vezista, ili Aguero koji je ovde od 2011, daje neverovatne golove i ništa nije osvojio. Mislim da ti igrači nisu jednako tretirani kao oni iz ostalih engleskih i svetskih klubova. De Brujne je bio sjajan u prvoj godini kada smo osvojili Premijer ligu. Kada god nešto osvojimo, daju nagradu rivalu„, kaže Rahim Sterling.

Svi to mogu da vide. Nemoguće je da osvojimo Premijer ligu četiri ili pet puta bez nagrade za igrača godine. Ove godine Liverpul osvaja i sigurno će najkorisniji igrač biti iz njihovog tima. Ne odnose se prema nama sa jednakim poštovanjem„.

Sterling je inače u intervjuu za As govorio dosta o mogućem prelasku u Real Madrid, ali je naravno ostavio situaciju otvorenom.