Vazura: Partizan ima novu politiku transfera

Fudbal 05. feb 202011:45 > 11:49
Izvor: FK Partizan

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura se u intervjuu za klupski kanal osvrnuo se na urađeno u minulom prelaznom roku.

„Mnogo se pričalo da Partizan prodaje Sadika i Stevanovića, kao da ćemo da prodamo pola tima. Još na početku sam rekao da ne ide niko. Partizanov prelazni rok delovao je dosadno, jer smo najveći transfer napravili pre otvaranja zimske pijace. Pavlovićev potpis dogovoren je u novembru, Monako je aktivirao klauzulu u decembru, tad smo kazali da nema potrebe za prodajom još nekog igrača“.

Funkcioner crno-belih objasnio je situaciju sa Umarom Sadikom.

„Aktivirali smo klauzulu sa Romom i završili posao. Transfer je vredan 1.750.000 evra, novac se isplaćuje u naredne tri godine. Dobar je to posao za Partizan, jer je Umar mlad igrač. Imali smo ponude, ali nijednog trenutka nismo razmišljali da ga pustimo, niti je on imao želju da ide. Zajedno smo se držali stava da je rano za selidbu. Ponude su bile ogromne, iznenađujuće dobre. Nismo ih očekivali, ali je dobro da Partizan prebacuje limite srpskih klubova, nadam se da će i drugi podići cenu zahvaljujući transferu Pavlovića“.

Tinejdžer Filip Stevanović na meti je brojnih fudbalskih klubova u Evropi.

„Za Stevanovića su zainteresovani svi evropski klubovi, ali glupo je pričati o njegovoj prodaji, ima samo 17 godina, potrebno je da se razvija. Kad se stvore uslovi, pre svega da je transfer dozvoljen punoletstvom, možemo da pričamo. Naravno, ako stigne ozbiljna ponuda. Mlad je, mora da radi, predstojećih šest meseci su mu bitni na planu razvoja“.

U Humskoj smatraju da je igranje u Ligi Evrope podiglo cenu svim igračima.

„Plasmanom u Ligu Evrope podigli smo vrednost ekipe za 20 procenata, igrom u grupnoj fazi postali zanimljivi svim evropskim klubovima. Otkako sam u Partizanu, a to je pet godina, više ne idemo na pregovore u Monako, Rim ili Milano, već govorimo zainteresovanim kupcima ‘dođite vi u Beograd, ako ste zaista spremni nekog da dovedete’. Monako je zbog Strahinje boravio dvaput u Srbiji, posle toga je cela delegacija Rome, sa generalnim i sportskim direktorom, sekretarom i advokatom, probala da uzme Pavlovića, međutim, već smo se dogovorili sa Francuzima. Menjamo način rada, voleli bismo da nastavimo u tom ritmu, da cena igrača raste. Mada, Partizanu nije važno samo da prodaje, već da stvara igru, rezultate, to je najvažnije. Uostalom, to je razlog što nismo još nekog prodali ove zime, cilj je da opet uđemo u Ligu Evrope i podignemo vrednost igrača“.