Dalić: Ne bih želeo Škote, Srbi su težak protivnik

Fudbal 30. nov 201921:20 > 21:22
Podeli:
Izvor: Laszlo Szirtesi/Getty Images

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je posle žreba grupa za Evropsko prvenstvo 2020. godine da je cilj ‚Vatrenih‘ da prođu u drugu fazu takmičenja.

Voljom žreba, Hrvati su smešteni u grupu D sa Engleskom, Češkom i pobednikom baraža u kojem će se za mesto na šampionatu boriti Srbija, Norveška, Bugarska i Škotska.

Nema adekvatne grupe, jedino što nisam želeo je Portugal iz trećeg šešira. Ponovno nam je protivnik Engleska, velika reprezentacija. Nema lepšeg početka što se spektakla tiče. Poznajemo se i biće to ponovno zanimljivo. No, nama su dve sledeće utakmice ključne. Želimo te dvi pobede, naš glavni cilj se zna, a to je da prođemo grupu“, rekao je Dalić.

Dalić je prokomentarisao koga bi voleo iz baraža, koji će odrediti pobednik duela između boljih iz utakmica Srbije i Norveške, Bugarske i Škotske, koje se igraju u martu.

Da, Srbija je uvek nezgodan protivnik. Lično ne bih voleo da prođu Škoti. To znači da bismo morali dva puta da igramo protiv domaćina takmičenja“, naglasio je Dalić.