Sterling van reprezentacije zbog sukoba sa Gomezom

Fudbal 12. nov 201901:45 > 01:48
Podeli:
Izvor: Laurence Griffiths/Getty Images

Rahim Sterling neće igrati za englesku rerpezentaciju zbog toga što se u kampu nacionalnog tima sukobio sa defanzivcem Liverpula Džoom Gomezom. Radi se o nastavku sukoba koji je započet u nedelju u duelu Liverpula i Sitija.

Tokom utakmice između Liverpula i Mančester Sitija dvojica reprezentativaca su imali verbalnu raspravu koja je mogla da se završi i ozbiljnije da nisu intervenisali ostali fudbaleri obe ekipe. Rasprava Sterlinga i Gomeza se nastavila u kampu engleske reprezentacije. Zbog ove rasprave i zbog toga što je sukob prenet u nacionalni tim krilni fudbaler Mančester Sitija je uklonjen iz sastava.

Emocije sa utakmice u nedelju su i dalje sveže. Jedan od najvećih izazova i snaga za nas je što smo uspeli da sklonimo rivalitete klubova iz reprezentacije. Rešili smo da Rahima ne uvrstimo u sastav sa Crnom Gorom u četvrtak. Osećam da je to prava odluka za tim. Sada je važno da se igrači podrže i da se fokusiraju na četvrtak„, rekao je u ponedeljak uveče selektor Geret Sautgejt.

Neki mediji spekulišu da je Sterling uhvatio Gomeza za vrat i da su saigrači ove dvojice reprezentativaca bili šokirani zbog fizičkog sukoba. 

Reprezentacija Engleske će se kvalifikovati za Evropsko prvenstvo ukoliko slavi na jednom od dva preostala meča u kvalifikacijama. Osim duela sa Crnom Gorom, Engleze očekuje i meč sa reprezentacijom Fudbalskog saveza Kosova u nedelju.