Fudbaleri Liverpula odbili smeštaj u katarskom hotelu zbog kršenja prava radnika

Fudbal 04. nov 201919:25 > 19:29
Podeli:
Izvor: OZAN KOSE / AFP

Engleski Liverpul zbog kršenja prava radnika odbio je da boravi u katarskom hotelu Marsa Malaz Kempinski, gde se prema saznanjima kluba krše prava radnika, piše Gardijan. Doha će biti domaćin Svetskog klupskog prvenstva u fudbalu.

Gardijan je u oktobru 2018. godine objavio da su migranti koji su radili u hotelu zarađivali manje od prosečne plate, dok su radnici obezbeđenja koji su radili po 12 sati dnevno na temperaturi od 45 stepeni Celzijusa zarađivali nešto više od osam funti dnevno.

Liverpul je informisao FIFA i vlasti u Kataru da su odlučili da promene hotel. Tim potezom klub skreće pažnju na problem iskorištavanja migranata u Kataru o kojem su brojni mediji izveštavali poslednjih godina. Mediji su pisali o iskorišćavanju radnika i tokom izgradnje stadiona i ostalih pratećih objekata potrebnih za odigravanje Svetskog prvenstva u fudbalu 2022. godine.

Prvu utakmicu na Svetskom klupskom fudbalskom prvenstvu Liverpul će igrati 18. decembra, a meč za treće mesto i finale na rasporedu su 21. decembra.